Monday, November 30, 2009

Aku suke bila cuti

Seronok bercuti raya masih terasa walaupun hnya cuti 3 hari tp bila dpt berkumpul ngn family, kegembiraan tu sngt berbaloi2..kali ni turn balik kg aku..gembira bukan kepalang, 2 mlm rase xckup..pling xblh lupa, bila pkat tgk nur kasih last episode, kecoh btul..agenda makan daging mmg xpenah putus..mcm2 mknn bertemakan daging masuk dlm perut..balik umah MIL, mkn karipap daging spuas2nya pulak tp xsempat nk mkn burger daging buat sendiri sbb nk kene balik kuantan dh..apepun raya haji kali ni mmg seronok..dan sempat menghadiri majlis kawen ofismte

tahniah buat miza n suami..smga bhgian mengiringi perjalanan kehidupan rumahtangga

Bertolak lepas asar, konon2 nk sampai awal n nk elak dr jalan yg rosak teruk akibat banjir tp mimpi ajer la..kami xpenah terperangkap dlm jam yg truk, 2 jam bergerak mcm semut *semut lg laju aku rase jalan*..semua org berlumba2 nk balik sbb esok dh keje..huhuhu sluruh urat saraf rase cramp,,paling kesian laki aku la..bini die ni membuta jer kejenya..hahhaha..sudahnya jam 1 pg baru masuk pgar kuarters..ish2..yg balik jhr, kl aku xtau la diorg sampai kol baper..agaknya subuh baru sampai..

Dtg opis pg ni plk, aduh Tuhan sajer yg tau mlasnya nk bgn, rase nk cuti rase nk tido tp baki cuti ckit lg, paksakan ajer diri..nasib dh xder kelas..khmis ni pulak, kene g BTn kt kem savannah hill, ulu tiram..*saper yg penah jejak kt ctu??bez ke tak bez?*..huhuh mlasnya nk pegi ngn ujan2 mcm ni..nsib ramai geng2 uni dlu g tmpat same..harap2 keadaan kt sane ok..

6 comments:

ida_F said...

best kan dapat balik umah sendiri..hehe

she said...

memg jem terukk!!saya duk 12 jam atas jalan trg-KL.ketaq kaki2 drive!! huuu

Riena said...

kenduri kawin bulan 12 mmg banyak..inilah masanya nak test makanan...eheheheh

saya pon nak kawin juga.tp lmbt lagi/

Eda said...

eh, miza ngan minul tu kwn sy..cmne leh kenal ek?..x dpt p kenduri kawen dorg..neway congrats to both of them..sib baik sy blk ganu kul 3am..jln lengang je..=)

zul said...

daging daging daging...aku pon morning sickness mendengar perkataan daging itu...hohooooiiii

NURUL said...

selamat hari raya haji :)