Monday, November 23, 2009

Hujung minggu yang ciput

Sabtu baru ni aku keje ok!!..huhuhu tuntuan tugas, 8-5 as usual..ganti dgn raya haji khmis ni..walaupun minggu ni 3 hari je keje, tp ttp rase weekend yg ciput..xrase mcm x weekend jerk..ahad plk jg test..hoho nk jalankan hobi pun xsyok..tp sempat jugak menyelit..

suami dh semakin sihat lepas deman n sakit kepala smpai 3 hari berturut2 aku bawak g emergency inject sbb sakit sangat..kesian plk..tp lepas sakit kepala, skarang ni ulser mulut plk cmapur ngn raya loya *xtau sbb aper*, nk makan pun susah..masak sedap2 pun makannya ciput ajer..smlm die request buat puding roti,so layankan ajer la sbb senang jer nk buat..


berbalik pd aktiviti smlm, aku hnya sempat spray lampu tido jer..hehhe ader satu lg projek decal akan menyusul..dh lamer tertunggak..smlm ada peluang nk spray cat sbb xujan..walaupun cuaca yg mendung xberapa nk membantu proses pengeringan tp aku degil jugk..ingtkan sempat nk masuk contest decal tp hari ni last day, xper la..dh siap kang aku tempel lg kt cni

{edited}

harini dpt parcel yg ditunggu2..6 pieces coaster yg dibeli dr k.lynn..yeaa..blh gantung or letak ats stand


dan disebabkan evyn mntk resepi puding roti, sy tempelkan di sini..resepi ni hasil bantuan en google yer..hehehe

bahan A:
500mlm susu segar + 8 keping roti

bahan B:
4 sudu besar gula halus + 2 sudu besar butter + 2 biji telur + 1 sudu besar tepung jagung + 1 sudu teh esen vanilla

bahan C: kismis hitam

cara2:
1. rendam bahan A dan biarkan selama 1/2 jam
2. Pukul bahan B, ikut turutan yer..hehhe
3. bila dh sebati campurkan bhn B dlm bhn A. taburkan dgn kismis
4. bakar pd suhu 180 selama 30 min.

selamat mencuba!!
*happy gaji masuk hari ni + backdated+ claim..huhuhu rase nk tercekik dh bln ni gji lmbt..nasib baik 23hb bukn 25, mlm ni dating tgk 2012, stress bila lamer xkuar jln2 ni*

9 comments:

evyn4ever said...

nyum2nyum sedap nya...puding roti..ajarkan..:P

deqyalalink said...

bestnye ade suami, nak kawen gak...:p
gtatal kan..hahah

Anonymous said...

syoknya dapat gaji ..tunggakan semua sudah diselesaikan ...selesai ...memang best cm nih

Dayu said...

siyes lah..mmg seksa je idup bulan ni
7 minggu tak bergaji
huhuhu..bulan 3 taun depan rasa lah lagi sekali
maka,kena beringat dr skrg

syanaim said...

::sdap puding roti::

m@Ri@ said...

boleh try ni..tp oven takdek plk nk bakar..huhu..

evyn4ever said...

nyum2 thanks awak!

anil lutaze said...

pehh....resepi ini hebatt...tp saya mmg x prnh lah try buat kek2 ke kuaih ke....tp boleh gak nak try ...

MuzZz said...

Uish..best la..dah try wat resepi ni..hehe..hasilnye..2 kali buat..haha..sedaap!!