Wednesday, November 2, 2011

Aku kena penyakit berjangkit

Jangan dekat kalau tak nak berjangkit!

Hebat penangan Puan Nano kite yer..memula pavlova..lepas tu cream puff..lepas tu ape pulak ye..kek karamel blom lagi boleh diisyhtiharkan penyakit berjangkit..lepas ni mungkin..

1.11.11

Cantik tarikh ni. Tarikh penting dalam sejarah hidup aku makan CREAM PUFF hasil air tangan sendiri. Tak pernah terlintas dalam fikiran pun aku nak buat puff ni. Yang banyak terlintas, beli dan makan sahaja. Setakat ni yang paling sedap yg aku jumpa adalah di kedai roti dan kek depan sekolah men tg mahmud, alor lintang, besut, terengganu. Nampaknya aku boleh challenge kedai tu..hihihi..

Ntah datang dr mana semangat mahu mencuba tu. Padahal dh banyak kali tgk hasil kawan2. Terima kasih pd kak yana (my opismate) sbb sudi bawak daku pergi bakewell beli nozel. Terhasil jugak la cream puff idaman hati. Nanti kite pegi lagi yerp..Hihihihi..Husna pulak memberi kerjasama yang baik sebab tidur tak jaga2 sepanjang aku beroperasi..terbaekkk...

Nah..tak payah cakap banyak..ini versi CHEF NURUL AZIYANA..


salah teknik picit ni..kalau wt camni dalamnye xpadat..kene tekan je dr atas, xperlu nk lingkar2..


wah garing puff aku..:)

Walau saiz xsama besar, tp menjilat jari wa cakap lu especially cream tu..caya la..


Nk dapat tak penyakit berjangkit ni? Bereh..terjah sini, step by step puan azlita ni ajar..ikut je arahan, kompem TERBAEKKKKKK! suami makan, kompem sayang lebih..anak makan, kompem order lagi..hehehheheh..cream dalam tu mmg sedap gile! makan ngn roti pun sodap weih.

Lepas ni projek cheese tart pulak. Cream cheese dh beli, acuan tart shell beli ngn Pn nano sbb dia dh xberminat nak teruskan buat cheese tart. meh aku teruskan legasi. Doakan aku berjaya lagi..yeeeehaaaaaaaaaa..

12 comments:

CaHaYa^KetEnaNGan said...

wah! dah buat..nurul belum berjangkit lagi..cream puff ni bukan kuih kegemaran..hold dulu..tapi nak bake cheese tart tu ada..tunggu...

mun said...

mun ape lah tadi...rupanya berjangkit nak buat cream puff...hehehe..nampak garing dan sedaplah....

fatihah said...

haha cara describe kesedapan tu membuatkan org terliyoq :P mana la tak berjangkit.

nanonano said...

haha bahye, btw dayu ngn ana dah jangkit buat slice cheese kek plak,
xmo jangkit yg tu? hehe
sdp kan cream puff ni, xpuas makan la,

Noli said...

menjilat jari la..hihi

fifa said...

wahhh sedapnnyee~!!nak sikit..hehe

salam kenal~!muah

antalya said...

buleh bukak kedai ni

aziyana said...

nurul : sile la buat nurul..serius kompem mesti hubby suke

mun; pe lagi mun beli la oven

fatihah:mari le jangkit same

Ainul said...

yana guna oven jenis apa ye? oven pun takde.huhuhuu

f a t i h a h said...

haha nak tu mmg nak. tp kena beli oven dulu. sobss. nnt dah bli oven boleh join penyakit pandemik nie hehee

aziyana said...

nano: mmg ini la resepi cream puff paling sedap kot..erm nk buat cheese tart dulu pastu bru nk try kek pulak

noli: tanda kene buat tu

fifa: boleh, meh le bertandang ke rumah

aziyana said...

yun: kedai kt rumah boleh la..makan je xpyh bayar..hehehe

ainul: oven hadiah kawen, jenama faber..murah je ainul, mmg mampu beli :)

fatihah: bonus akhir tahun boleh terjah kedai carik oven :)