Saturday, May 11, 2013

Tips redakan sakit senggugut dan tingkatkan Kesuburan Wanita

Senggugut adalah sesuatu yang tidak normal...jika anda mengetahuinya. Kekejangan, tempoh kesakitan dan gejala yang berkaitan adalah satu tanda bahawa ada sesuatu yang tidak kena berlaku.Apabila senggugut, wanita sepatutnya perlu mengmabil tindakan untuk menghentikannya atau sekurang-kurangnya meredakannya. 


Apa yang menyebabkan senggugut?Apabila tempoh haid tiba, molekul kecil yang dipanggil prostaglandin dikeluarkan oleh badan untuk membantu otot contraction rahim (otot yang sama yang membantu dalam melahirkan anak!). Pengecutan ini berlaku bagi membenarkan rahim untuk mengeluarkan lapisan (endometrium) jika kehamilantidak berlaku.

Kekuatan pengecutan bergantung kepada 2 faktor iaitu pertama, jumlah prostaglandin yang dihasilkan oleh badan dan kedua, sama ada ia berada dalam keseimbangan dengan bahagian anti-radang. Jika badan anda menghasilkan banyak prostaglandin radang tetapi tidak cukup bahagian anti-radang, atau jika anda sangat sensitif kepada perubahan dalam keseimbangan ini, anda akan merasa sakit.

Beberapa sebab-sebab lain di sebalik senggugut juga termasuk:
  • Endometriosis 
  • Uterine (blood flow) stagnation
  • Keradangan yang berlebihan dalam badan
  • Keguguran ektopik
Adalah penting anda memahami bahawa mengambil ubat melegakan kesakitan bukanlah satu langkah yang berkesan jika ianya tidak boleh melegakan kesakitan dengan kekal.. Ia hanya bertindak sebagai penyelesaian yang cepat sahaja.

Jadi bagaimana nak hilangkan sakit senggugut? Mahukah anda tahu bagaimana nk legakan senggugut malah boleh meningkatkan kesuburan kepada wanita dengan cara yang selamat, semulajadi dan berkesan??
Ini yang saya maksudkan: 

 GLA COMPLEX

 OSTEMATRIX

Apa fungsi keduanya dalam kes senggugut dan kesuburan

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid [Fann YY, Chapkins RS.Importance of dietary gamma-linolenic acid in human health and nutrition. Journal of Nutrition. 7998;128:1411-1414]

Manakala ramai yang dh cuba GLA berjaya hamil. Boleh ikuti testimoni pelanggan GLA di bawah  
Apa pulak kaitan kalsium (ostematrix) dengan senggugut?
Ramai orang beanggapan bahawa kalsium berfungsi hanya untuk menyokong tulang dan gigi yang kuat. Sebenarnya, tulang adalah bahagian yang paling akhir sekali yang perlu anda bimbang jika tidak cukup kalsium. Ia diperlukan untuk fungsi yang lebih penting seperti fungsi jantung, pengecutan otot, penghantaran impuls saraf, pembekuan darah, mengawal metabolisme anda, mengawal hormon, dan banyak lagi. Kalsium boleh mengubah tindak balas otot yang berkaitan dengan PMS. Otot memerlukan kalsium untuk mengekalkan otot selepas penguncupan.Tidak mempunyai cukup kalsium dalam badan boleh meningkatkan kekejangan otot termasuk kekejangan PMS. 

Pengalaman saya sendiri, pertama kali consume OSTEMATRIX selama sebulan amat memberi keselesaan semasa tempoh haid. Saya tak mengalami senggugut tapi ada rasa lenguh2 pinggang. Amazing skali bila lepas sebulan consume, lenguh2, sakit pinggang dan bahagian bawah perut langsung tiada. Memang amat berkesan

jadi jika anda salah seorang yang mengalami masalah sakit senggugut atau amslah kesuburan, jangan ragu2 untuk mencuba keduanya. Saya ulang, ia selamat, semulajadi dan berkesan! bagaimana nk dapatkan product ni? Saya adalah pengedar sah SHAKLEE kawasan KUANTAN, hubungi saya dengan cara berikut


Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM
Berminat untuk jadi ahli shaklee?? Klik sini.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

No comments: