Saturday, July 26, 2014

Cara atasi Jerawat Kronik dengan Set Jerawat Shaklee

Sebut je jerawat, semua orang kalau boleh tak nak pun jerawat naik kt muka. Tak kira lah jerawat kecik ke jerawat batu yang sampai bernanah tu ke, asal nama jerawat orang memang tak suka. Macam-macam cara dicari untuk hilangkan jerawat terutamanya bila jerawat naik teruk di kawasan muka. Kalau jerawat naik kat badan boleh tahan lagi sbb boleh cover, kalau di muka?? Kena pakai niqab..tapi takkan berniqab sbb nk cover jerawat?? kalao lelaki macam mana pulak??


Nak kulit bebas jerawat? Boleh! Asalkan tahu cara penyelesaiannya. Dan Shaklee ada penyelesaiannya. Alhamdulillah..ramai yang tampil dengan kulit lebih cantik, licin dan yg pastinya bebas parut jerawat, bebas juga kawah2 dari parut. Bonus lain, kulit jugak lebih cerah. Tak ke seronok tu?

Bertuah CikJan ni, dulu jerawat seluruh muka sampai merah2.. 7 tahun terseksa..tapi tengok la rupanya sekarang..ade story di sebaliknya kenapa jerawat beliau hilang..jemput tonton


Tapi apapeun, kena tahu dulu kenapa agaknya jerawat terjadi supaya kita boleh atasi dan rawat dengan lebih berkesan. Jerawat terjadi bukan sahaja disebabkan oleh masalah pengeluaran sebum yang berlebihan, tetapi juga boleh dipengaruhi oleh keadaan hormon yang tidak stabil, kekurangan zink dalam badan, faktor keturunan juga boleh jadi dan yang tak boleh dilupa adalah bila kulit terlalu terdedah kepada persekitaran kotor. Keadaan ini boleh menyebabkan pembiakan bakteria di permukaan kulit dan kemudianya boleh menimbulkan jerawat.

Jadi nak hilangkan jerawat macam mana dengan Set Jerawat Shaklee ni?
Di sini saya akan khususkan cadangan untuk Jerawat Kronik iaitu Vitamin C Sustained Release, ESP, Garlic dan Zink Complex. Fokus utama adalah untuk menghilangkan jerawat. Bila jerawat dah hilang, boleh fokuskan untuk menghilangkan parut dengan lebih berkesan pulak. Step by step ya, apa yang penting jerawat HILANG! Mari kita tengok apa kelebihan vitamin untuk jerawat ni[Vitamin C Sustained Release]

Vitamin C membantu mengatasi kulit jerawat dengan 2 cara iaitu bertindak sebagai antioksidan dan menghasilkan sintesis kolagen. Sebagai antioksida, Vitamin C akan menghalang sebarang radikal bebas dan kekotoran dari merosakkan kulit. Disebabkan kulit terdedah kepada pencemaran, toksin dan juga bertindak sebagai pintu keluar bagi toksin, maka ianya perlulah dilindungi secara konsisten.
Radikal bebas yang meningkat di kawasan kulit akan meningkatkan pengeluaran sebum dan akhirnya jerawat terjadi. Haaa jadi adalah penting untuk mengawal the root cause of acne ni, itulah cara merawat yang betul!. 

[ESP- Energizing Soy Protein]

ESP adalah sumber protin, diperlukan untuk menghasilkan sel-sel baru bagi kulit. ESP memang satu cadangan terbaik untuk merawat kulit kerana sel kulit akan mati dalam masa 21 hari. ESP diperlukan untuk merawat kulit yg rosak akibat dari jerawat

[Zink Complex]

Bagaimana zink boleh merawat jerawat? ada sebab bagaimana zink membantu untuk kulit berjerawat terutamanya lelaki. Kajian menunjukkan orang yg kulitnya berjerawat mempunyai tahap zink yang lebih rendah berbanding yg tidak mempunyai jerawat. Zink boleh mengurangkan jerawat sebanyak 50%. Zink boleh mengurangkan jumlah minyak semula jadi atau sebum, yang dihasilkan dalam kulit. Ia juga boleh membantu menyembuhkan kulit yang rosak sekitar jerawat yang tidak berkembang. Beberapa penyelidikan telah menunjukkan bahawa timbulnya jerawat sebahagiannya adalah disebabkan daripada kekurangan zink dalam diet.

[Garlic Complex]

Banyak kelebihan bawang putih. Tapi agak mustahil nk telan bawang putih yg raw tu kan untuk rawat jerawat. Jadi garlic complex adalah pilihan terbaik. Bawang putih cenderung untuk bertindak lebih baik pada bakteria jerawat dan mereka yang mempunyai kulit berminyak di mana pengeluaran minyak adalah berlebihan pada kulit yg membawa kepada jerawat. Galic adalah sumber antioksidan yg cepat dan powerful. Kesan ini bolehmenghalang radikal bebas yang merosakkan sel kulit. Bawang putih juga bertindak sebagai pencair darah kerana kandungan salisilat. Ini membolehkan aliran darah yang betul dan meningkatkan kesihatan peredaran darah.

PENTING!!! 
Product di atas HANYA memberi kesan yg optimum apabila dimakan dengan cara yang betul. Sebagai pengedar Shaklee yg bertauliah, saya bertanggungjawab untuk memastikan anda mendapat kesan yg maximum. Siapa yang bakal mendapat consultation PERCUMA berkenaan product? Tentulah HANYA pelanggan saya. Saya tidak bertanggungjawab untuk consult pelanggan orang lain.

Jika mahu kulit bebas jerawat
Jika mahu tingkatkan keyakinan dengan perubahan kulit yg lebih licin dan sihat
Hubungi saya untuk atasi masalah ejrawat anda hari ini dengan Set Jerawat shaklee
Fast action fast result 
Terhegeh2 action terhegeh2 juga la resultnya 

Istimewa untuk pemegang kad direct debit dan credit card, anda kini boleh membuat pembelian secara direct dengan KLIK BUTTON ORDER NOW di bawah. Jika ingin mendpatkan harga penjimatan dengan join ahli, boleh hubungi saya terlebih dahulu sebelum pembelian dibuat.
Nurul Aziyana (ID 886587) - Pengedar SHaklee Kuantan, Pahang
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM