Friday, May 8, 2015

Cara Buang Sel Kulit Mati Penyebab Kulit Kusam dengan NutriWhite Gentle Action MakeUp Remover

Cara buang sel kulit mati penyebab kulit kusam lebih mudah dengan NutriWhite Gentle Action MakeUp Remover!! Seriously, memang sangat best guna makeup remover nutriwhite ni. Apa yang best? Meh ahkak story mory.Sel kulit mati ni kalau dibiarkan duduk selesa memang lama-lama boleh menyebabkan kulit jadi kusam dan ada bintik-bintik hitam. Kalau rasa dengan jari pun macam berkerutu je kasar! Tak syiok langsung nak jamah.

Ramai yang silap, kalau pakai makeup je yg patut pakai Makeup Remover. Yang pakai foundation je, make up tebal je wajib pakai makeup remover. Salah tu! Sebab yang tak pakai apa2 makeup lagi tinggi pendedahan kepada debu, habuk, asap dan segala mak nenek kekotoran masa kini. Itu semua penyumbang yang tinggi pada tompokan sel kulit mati. Kesian liang-liang pori habis tersumbat. Tuannya pulak tak bersihkan betul-betul. Haish kesian kulit kita.

So apa nak buat?

Sebelum bersihkan muka di malam hari, gunakan makeup remover dahulu untuk buang segala debu, habuk dan kekotoran yang melekat di kulit dengan menggunakan Nutriwhite Gentle Action Makup Remover ni. Nak tahu apa kesannya?? Setakat yang saya pakai, segala daki-daki habis keluar. Memang seronok dan best. Dan kulit muka juga rasa lebih lembut.

 • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
 • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
 • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
 • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan
Kenapa penting sangat sel kulit mati ni perlu dibuang setiap hari??

Bila kulit kita sihat, seri dan sinarnya akan terpancar. Jadi rahsia mudah nak dapatkan kulit yang sihat, sel kulit mati perlu dibuang setiap hari dengan 2 cara iaitu secara dalaman dan luaran. 
Luaran macam mana? Dalaman macam mana pulak? Saya hanya gunakan 2 langkah mudah. Dan hasilnya memang nampak natural, sihat dan segar. 

Langkah 1 : Gunakan NutriWhite Gentle Action MakeUp Remover setiap hari. Yang ini untuk hapuskan sel kulit mati secara luaran.
Langkah 2: Pastikan ambil ESP setiap hari. yang ini pulak bantu sel kulit mati diganti dengan sel baru secara dalaman. 

Haaa ikut 2 langkah ni, insyaaAllah kulit bukan sahaja sihat, cerah lembut tetapi juga nampak segar, bermaya dan anjal. 


Walaupun proses pembuangan sel kulit mati boleh berlaku secara semulajadi tapi perlu diingat ianya akan semakin perlahan bila umur mula meningkat. Proses pembentukan sel baru hingga ia mati mengikut umur akan mengambil masa seperti berikut

 • Usia 25 tahun :  30 hari 
 • Umur 30-40 tahun: 24-40 hari 
 • Umur 50 thaun ke atas: 50 hari 
Jadi kalau dibiarkan ianya hilang sendiri melalui proses semulajadi, kulit akan menjadi kering, kusam, kasar dan membuatkan kita nampak tua. Dan masih ada partikel, sisa-sisa sel akan kekal di kulit. Jadi penting proses membuang sel kulit mati dimasukkan dalam penjagaan harian kulit muka khususnya mereka yang berumur 30 tahun ke atas. 

Kesan dari amalan membuang sel kulit mati setiap hari adalah 
 • Memperbaiki ton kulit.
 • Membuatkan kulit lebih lembut dan cerah.
 • Merangsang pertumbuhan sel baru.
 • Memperbaiki aliran darah ke kulit.
 • Memperbaiki tekstur dan warna kulit.
 • Membolehkan kulit mempunyai jumlah minyak yang mencukupi.
 • Menghilangkan kekotoran pada kulit.
 • Mencegah jerawat.
Nak tahu ape kesan mereka yang dah cuba NutriWhite Gentle Action MakeUp Remover??
Ini hanya feedback dari sebahgian yang menggunakannya... ramai lagi pengguna yang berpuas hati dengan gentle action makeup remover ni..jadi takkan nak tengok saje? Jom alami sendiri kepuasan dan kesannya. 

Dapatkan make up remover ni dengan menghubungi saya di talian berikut 

Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com


NAK DAPAT FREE SEBOTOL VITALEA???? Klik LINK INI

1 comment:

Siti Rasyidah Razali said...

betul tu. make up remover nutriwhite mmg terbaik