Tuesday, May 10, 2016

Teknik Marketing Yang Buat Customer Sentiasa Cari Kita Bukan Kita Cari Customer

Dalam bisnes, macam-macam teknik marketing atau strategi pemasaran yang dibuat.
Tujuannya hanya satu iaitu untuk melariskan jualan. Kalau buat dengan cara baik, dengan ilmu tak mengapa, tapi kalau buat cara berdosa memang sedia menjawab la kat sana nanti.

Nak tahu tak teknik marketing yang boleh buat customer cari kita bukan kita cari customer?


Macam-macam cara orang apply teknik marketing ni untuk lariskan jualan. 
Masuk kursus, bengkel macam-macam mengenai teknik marketing. 
Tentu lah habis riba-riban jugak kan? 

Tapi biasa la kan, orang cari teknik marketing yang kompem jadi tapi tak perlu berhabis begitu banyak modal dan kalau boleh yang fleksible dan simple. 

Apa dia? Haa kena la tonton Video ni. 

Wanita ini berkongsi tentang bisnes yang beliau ceburi yang mana menggunakan teknik marketing Customer Cari Kita Bukan Kita Cari Customer. 


Amacam?

Tak percaya? Percayalahhhh (baca dalam nada lagu Siti Nurhalija)

Ummi sendiri memang guna teknik marketing ni. Terbukti berkesan sebab setiap hari ummi dapat wasap, dapat pm orang cari product yang ummi jual. Orang cari bukan ummi yang cari, bukan ummi call orang set kan temujanji itu ini..No no no. Ummi pun tak cukup masa nak pergi jumpa orang.

Dan seperti kata wanita ini juga, bisnes kami tetap masyuk, tetap dibuka 24jam walaupun kami pergi bercuti bersama keluarga, pergi mana-mana je la. Dan lagi satu, tak payah nak pening-pening fikir nak hire pekerja, nak jaga pekerja, nak urus kalau pekerja ada masalah ke, nak bayar sewa premis dan macam-macam lagi la.

Ramai orang kat luar sana yang mencari-mencari peluang nak tambah pendapatan.
Tapi masih belum jumpa. Nasihat Puan Ainon, jika nak cari bisnes, pilih bisnes yang modalnya kecil.
Bisnes Shaklee ni modal awalnya hanya melibatkan modal yuran keahlian iaitu RM79.50. Namun modal yang paling bagus adalah hubungan baik dengan ramai orang :)


Yang paling penting tak perlu nak bukak kedai.
Boleh beroperasi dari rumah sahaja jadi tak perlu nak buat loan bank riban-riban. Sebab tu ramai surirumah pendapatan 5 angka dengan bisnes ni. Yang penting buat, bukan goyang kaki.

Dan bisnes Shaklee ni tiada musim. Permintaan sepanjang tahun. Tidak kira waktu kegawatan ekonomi ke tidak. Sebab orang sakit tiada musim. Setiap hari ada kes. Ibarat hospital, tak pernah renggang dengan pesakit. Jadi orang sakit, nak cari solusi kesihatan. Danorang yang tak sakit nak upgrade kesihatan.

Berkenaan dengan operasi yang mudah di- SOP kan, bisnes shaklee ni ada mentor. Cara-cara nak buat bisnes ni boleh duplicate. Apa yang mentor ajar, kita buat. Dan konsep bisnes paling mudah iaitu SHARING.

Bisnes tak melekat di badan pula maksudnya kalau kita mati, bisnes ni boleh dijalankan oleh pasangan kita dan anak-anak kita. Senang cerita boleh diwariskan. Bukannya bila kita mati, bisnes pun turut mati.

So bagi yang masih tercari-cari peluang nak bisnes terutamanya yang memang pengguna vitamin Shaklee, sangat2 la dialu-alukan untuk join ahli dengan ummi dan jalankan bisnes tanpa musim ni

==============================================================
Baca juga >> FAQ Tentang Bisnes Shaklee
Baca juga >> Cara Daftar Ahli Shaklee
Baca juga >> Kesitimewaan dan Kelebihan Memilih Jadi Ahli Shaklee Di Bawah Kami 
==============================================================

Boleh hubungi ummi

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan


No comments: