Saturday, February 4, 2017

Rahsia Mudah Hamil: Kisah 10 Tahun Menanti Isteri Hamil

Cerita bab zuriat ni memang unik kan. Ada yang dah kawen bertahun-tahun tapi masih belum dikurniakan zuriat. Ada yang terus bunting pelamin. Ada yang dah ada anak, tapi nak dapat anak kedua pula bertahun-tahun. Sememangnya hal zuriat itu rahsia Allah. Pasti ada hikmah kenapa ia berlaku.


Kisah yang Kak Yana nak bawakan ni adalah kisah penantian 10 tahun bagi pasangan En Daud Mohamad menunggu isterinya hamil anak kedua.

[MENANTI KELAHIRAN ANAK KEDUA]

Assalamualaikum.

Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.


.
Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?
.
Fuh sabar je lah yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.
.
Jawapan yang biasa saya berikan “belum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancang”. Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

[SEJAK KONSISTEN AMALKAN VIVIX SELAMA SEBULAN LEBIH]
.
Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

=============================================================
Baca juga > PCOS: Resveratrol Bantu Seimbangkan Hormon Wanita Pengidap PCOS
=============================================================
.
Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.
.
Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar. Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat. InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah.
.
Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect saya.

Ini ikhtiar mereka. Alhamdulillah Allah mudahkan mereka untuk timang cahayamata lagi. 
Kak Yana nak cerita sikit tentang kelebihan Vivix ni 



Vivix mengandungi gabungan Resveratrol dan Polyphenol yang bertindak sebagai antioksidan tinggi yang membantu mengelakan oxidative damage dalam badan kita. Kerosakan sel-sel dalam badan yang disebabkan oleh faktor radikal bebas, pemakanan yang tak seimbang, tekanan dan gaya hidup tidak sihat masa kini menyumbang kepada penurunan tahap kesuburan bagi pasangan suami isteri,.Ditambah pula jika suami merokok.

=========================================================
Baca juga>> Tips dan Tricks Khas untuk Isteri Yang Nak Suami Berhenti Rokok
=========================================================

Pokok pangkalnya sel. Kalau sel sihat insyaaAllah semua fungsi badan dapat berjalan dengan baik. Bagi nutrisi yang sihat pada sel. Kurangkan kerosakan pada sel dengan perlindungan antioksidan 


4 mekanisme tindakan Vivix terhadap sel (dibuktikan melalui kajian klinikal) 

Adakalanya salah satu punca sukar hamil adalah kerana haid isteri yang tak teratur. Boleh rujuk link ini untuk masalah Haid Tak Teratur 

Bagi pasangan suami isteri yang sedang berusaha untuk menimang cahaya mata, boleh amalkan pengguna Vivix untuk kesihtan keseluruhan 

Bagaimana nak dapatkan Vivix? Ada 2 cara 

1. Boleh terus buat pembelian vivix di SINI 

2. Hubungi Kak Yana untuk penjelasan lanjut mengenai vitamin untuk merancang kehamilan dan nutrisi penting untuk tingkatkan kesuburan. Untuk customer yang buat pembelian dengan Kak Yana, dapatkan FREE CONSULTATION mengenai cara pemakanan yang betul. Sekiranya anda berada di kawasan berikut, boleh uruskan COD 

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Taman Impian, Kampung Padang

2 comments:

Cik Norizam said...

In Sha Allah, saya akan suggestkan pada kakak saya nanti :)

seri said...

vivix ni selain dapat meningkatkan kesihatan secara optimum...boleh membantu meningkatkan kefungian sel badan...alhamdullilah mengandung plak tu setelah 11 tahun