Friday, March 3, 2017

Sakit Sendi ( Osteoarthritis) Ayah Pulih, Mampu Berjalan Semula Tanpa Tongkat

Sakit Osteoarthritis atau lebih dikenali sebagai sakit sendi biasanya akan menyerang golongan warga emas. Sakit sendi ni menyebabkan pergerakan terbatas kerana sendi terasa ketat dan berlaku pembengkakan pada bahagian sendi tersebut. Biasanya sendi di lutut, tangan, pinggul dan punggung.


Apa punca sakit sendi osteoarthritis ni?

Sebab utam adalah kerana inflamasi atau keradangan. Proses proses penuaan yang berlaku menyebabkab kehausan pada tulang rawan. Ini kemudiannya akan membawa kepada pergeselan tulang di antara satu sama lain dan seterusnya akan menyebabkan kesakitan. Sebab tu la ianya menyerang golongan warga emas.


Kalau dbiarkan berlarutan, ia boleh menyebabkan kecacatan sendi. Macam kisah ayah kepada Cik Laa ni sampai kena usung

====================================

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.
.
Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.



Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.
.
APA YANG AYAH CIK LAA AMALKAN?

Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana.
.
Jadi ni yang ayah Cik Laa amalkan

  • Vivix
  • Omega Guard 
  • ostematrix 
Vivix adalah tonik antioksidan dan antipenuaan yang mengelakkan kerosakan sel akibat daripada kesan penuaan. Vivix mempunyai kelebihan untuk repair sel dari peringkat DNA dan menghalang kerosakan yang lebih teruk terhadap sel 

Omega Guard pula anti inflamasi. Mengurangkan rasa sakit akibat keradangan pada sendi. Bonus lain ia menstabilkan tekanan darah dan menjaga kesihtan jantung. 

Ostematrix yang mempunyai kandungan kalsium, vitamin D dan magnesium membantu dalam menguatkan tulang.

====================================================
====================================================

Bagaimana nak dapatkan 3 supplement ni untuk bantu mak atau ayah kembali cergas dan boleh berjalan tanpa rasa sakit? Boleh hubungi Kak Yana di talian berikut

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Taman Impian, Kampung Padang

2 comments:

Wan Syahida said...

Menarik infonya.. Terima kasih

Wan Syahida said...

Menarik infonya.. Terima kasih