Tuesday, April 18, 2017

Bagaimana Tak Nak Mati Disebabkan Diabetes Ini Solusi Yang Real Life

3.6 juta pesakit kencing manis di Malaysia. Orang Malaysia makin tidak sihat dan angka juta inilah juga merupakan angka kematian akibat diabetes jika terus dibiarkan. Mati dek kerana gula. Manis di luar, bernanah di dalam.

Mati tu pasti, ajal kan memang Allah dah tentukan. Tapi biarlah kita mati bukan menderita kerana sakit. Sakit yang kita sendiri undang. Lagi pula badan kita ni ada hak untuk sihat. Kena tunaikan hak tu juga. 


"Hari tu linda beli Vivix bagi mak makan alhamdulillah dia suka. Kencing manis better, tido malam pun lena"

Perbualan Kak Yana dengan kakak kepada downline Kak Yana yang repeat order Vivix untuk maknya.
Cuba bayangkan mak yang ada kencing manis, bacaan gula dalam darah selalu tinggi. Badan pula letih. Sebagai anak, risau kan? Ye lah kita tahu, kencing manis ni terlalu banyak risiko. Risiko mata buta, buah pinggang rosak, paru-paru berair, strok, belum lagi kes potong kaki sebab luka yang lambat baik. Kalau lelaki, boleh menyebabkan mati pucuk. Uishhh.

Menakutkan.

Tentu tak mau kan penyakit kencing manis mak atau ayah berakhir dengan risiko-risiko seperti yang disebut. Susah tau. Sangat susah. Sebab arwah mak mertua kak yana sendiri mengalami semua risiko tu. Jadi kami dah melalui saat-saat kesukaran yang mak mertua tempuh. Nasihat kak Yana selagi masih di peringkat awal, usahakan sesuatu sebab bila dah kronik, memang agak payah.

Jadi adakah Vivix boleh bantu pesakit kencing manis untuk rendahkan gula dan rasa lebih bertenaga sekaligus bantu upgrade kesihatan? Meh kita tengok.

Actually, mak mertua kak Yana consume Vivix hanya selepas dah alami semua simptom di atas tu. Pada walnya arwah rasa letih lepas dialisis. Tu yang Kak Yana berani juga bagi. Alhamdulillah feedback positive. Badan tenaga.

Dalam entri ni Kak yana nak explain macam mana Vivix boleh bantu mereka yang ada masalah kencing manis dalam merendahkan gula dalam darah, berdasarkan kepada kajian.

Vivix ni bukan ubat tapi ia adalah dietary supplement yang membantu sel-sel badan untuk berfungsi dengan cara yang betul. Kelebihan Vivix adalah kerana ia kaya dengan Resveratrol dan digabung pula dengan polyphenols yang mana gabungan ni memberikan kelebihan dan kebaikan 10x ganda lebih baik berbanding resveratrol sahaja.

5 impak penting bagaimana Resveratrol membantu untuk masalah diabetes atau kencing manis adalah

#1 : Menyeimbangi keseimbangan glukosa dalam darah. 

Baca juga>> Cara Rendahkan Bacaan Gula Dalam Darah Tanpa Ubat

#2: Mengurangkan tahap A1c hemoglobin dan kerintangan insulin
Kerintangna insulin ni berlaku bila glukosa tak boleh masuk dalam sel untuk bagi tenaga pada sel. So bila tak boleh masuk, dia berkumpul la dalam darah. Resveratrol meningkatkan aktiviti SIRT1 dalam badan melalui interaksi kimia. SIRT1 adalah protein yang melindungi daripada keradangan dan obesiti dan membantu mencegah diabetes. Bila aktiviti SIRT1 meningkat, ia akan meningkatkan pula tindak balas sel-sel 'untuk insulin dalam keadaan kerintangan insulin.
Resveratrol meningkatkan fungsi insulin walaupun dalam keadaan kerintangan insulin. [sumber]

#3: Melindungi pankreas
Untuk penyakit kencing manis ni fungsi pankreas jadi tak betul. Pankreas tak boleh nak hasilkan insulin untuk tukarkan gula ke tenaga (glukosa masuk dalam sel). Bila insulin tak dapat nak hasilkan, itu yang terpaksa inject insulin . So vivix bantu kurangkan keradangan di pankreas since fungsi vivix salah satunya adalah anti radang. Resveratrol melindungi sel daripada kerosakan radikal bebas dan meningkatkan jangka hayat mereka.


#4: Membaiki rembesan insulin 
Bila sel pankreas dah mula normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan. 

#5: Mengawal semula keseimbangan metabolisma dan fungsi tubuh. 


Meh kita tengok apa kesan VIVIX untuk mereka yang ada masalah kencing manis. 





Jika nak turunkan paras gula dan boleh elak daripada komplikasi lebih kronik akibat dari kencing manis seperti potong kaki, mati pucuk, kegagalan buah pinggang, jantung dan mata buta dan akhirnya menemui ajal, lakukan pencegahan dari sekarang. 

Dapatkan VIVIX dengan klik button di bawah. Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee. Atau penjimatan lebih berganda dengan pembelian Twin Pack.


Hubungi saya untuk dapatkan keahlian melalui pembelian VIVIX Twin Pack

Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172  (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanavivix.wasap.my)
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

No comments: