Wednesday, September 20, 2017

Cara Buat JERAWAT Susah Nak Naik, Ini Cara Yang Dilakukan Oleh Ramai Orang & Berjaya

" Paling ketara lepas cuba ni, jerawat susah nak naik. Liang pori mengecil dan takde dah kulit kusam. Umur? Ramai orang salah teka umur saya, padahal lebih berusia dari tekaan..hahahaha"
- K. fazi, pengguna setia Radiant 4 -

 Nak tahu macam mana Jerawat kak fazi dah segan nak munculkan diri?

Haaa sebenarnya bukan kak fazi sorang je yang alami keadaan ni, ramai lagi yang dah berjaya hapuskan jerawat selama-lamanya.

Kak yana akan share dalam entry ni macam mana nak hapus jerawat kat muka tu.

Masalah jerawat ni kalau tahu cara nak atasi memang mudah aje sebenarnya. Kena tahu puncanya kat mana, kenapa ia merebak dan kenapa ia tak kecut-kecut.

Ini antara punca berlaku jerawat
  • Hormon tak stabil. Remaja belasan tahun dan awal 20an biasa alami keadaan ni
  • Kulit berminyak sebab pori besar, jadi tempat pembiakan bakteria
  • Kulit rosak akibat salah pakai product jadi lapisan perlindungan kulit dah hilang
Jadi cara yang betul untuk hentikan jerawat ni adalah dengan rawat dari punca.
Baru betul-betul berkesan. Biasanya punya-punca ni akan datang bersekali.

Contoh kalau hormon tak stabil, pengeluaran sebum minyak jadi terlalu aktif, akibatnya pori akan membesar. Jadi mudah la jadi tempat bakteria membiak beranak pinak bercucu bagai.

BAGAIMANA NAK HENTIKAN JERAWAT ?

Ini cara yang dilakukan oleh ramai orang dan berjaya. Ianya bermula dengan TR4. Apa tu?
TR 4 ni stand for The Radiant 4. Ia merangkumi keseluruhan aspek untuk pemulihan dan pemeliharaan kulit dari amsalah Jerawat tak kira la jenis jerawat yang macam mana pun.

TR 4 terdiri daripada

  • ESP
  • Vitamin C
  • Gla Complex 
  • Collagen Powder 



ESP ni sumber protin, protin penting untuk rawat sel yang rosak. Dan ganti dengan yang baru.
Makan sel adalah protin. Jadi cukup makan, cukup nutrisi ia akan bantu untuk dapatkan sel yang subur.

GLA Complex bantu stabilkan hormon. Dan bantu untuk memberi kelembapan semulajadi pada kulit. Tidak terlalu berminyak dan tidak terlalu kering. GLA juga melindungi kulit dari kerosakan akibat matahari kerana mengandungi Vitamin E.

Vitamin C sebagai protection untuk elak kerosakan sel akibat radikal bebas yang merosakkan kulit. Ia juga bersifat anti acne dan menghalang dari timbulnya jerawat. Imun sistem sel akan kuat.

Collagen Powder bantu tingkatkan collagen kulit. Bila collagen kulit kuat, kulit takkan mudah terkesan dengan sebarang ancaman.

Tambahan product --> Garlic Complex. Garlic complex adlah antibiotik semulajadi untuk lemahkan bakteria. Terutama kalau mereka yang ada amsalah jerawat kronik seperti bernanah.

Inilah dia antara yang berjaya hapuskan jerawat selama-lamanya tanpa risau dah dengan masalah kulit





Jadi adik kakak, kalau betul-betul taknak dah hidup dengan muka berjerawat, bertindak lah sekarang. Jerawat harus dirawat dari dalam bukan hanya luaran. 

MACAM MANA NAK ORDER RADIANT 4 NI? 

Boleh hubungi kak yana di talian berikut 

Boleh Whats app ' Nak Radiant 4 Untuk Jerawat ' ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Kak Yana akan guide cara makan yang berkesan untuk atasi masalah jerawat ni. 

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Atau boleh buat pembelian secara online menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit dengan klik gambar di bawah. 


Dapatkan CASHBACK bernilai RM29.50 dengan setiap pembelian product bila jadi ahli. Lebih banyak penjimatan, bukan?

No comments: