Monday, January 1, 2018

Cara Tambah Tenaga Bagi Suami/Isteri Yang Travel Jauh Setiap Hari

Ada orang yang terpaksa memandu jauh nak ulang alik ke tempat kerja setiap hari. Jarak rumah ke tempat kerja jauh, tiada pilihan terpaksa bangun awal untuk memandu. Penat dan letih, mungkin akan alaminya. Nak cari sesuatu untuk bagi badan bertenaga, walaupun travel jauh, walaupun tak cukup rehat?



Badan letih, bukan sahaja membahayakan. Contohnya, kalau mengantuk semasa memandu, boleh jadi berlaku perkara yang kita tak ingini. Badan letih juga buat performance kita rendah. Mindak jadi tak fokus, blurr dan tak boleh nak perform.

Kak yana pernah berkongsi kat SINI dan SINI cara untuk atasi masalah badan letih ni. Alhamdulillah cara yang kak yana kongsi ni mendapat feedback yang sangat baik dari mereka yang dah cuba.

Bila badan kembali bertenaga, kita boleh elak dari rasa stress. Kita tau kan, stress boleh buat kita cepat marah, sistem imun kita menurun, cepat sakit, dan paling tak best boleh ganggu hubungan kita dengan orang sekeliling terutama pasangan.

Jadi Kak yana nak share kat sini, cara nak elak semua tu.
Sebelum tu kak yana share dulu apa punca badan kita cepat letih lesu tak bertenaga

Punca tenaga badan kita dalah dari mitokondria.
Mitokondria adalah pusat janaan tenaga dalam sel kita. Bila semakin berumur, penghasilan mitokondria sudah berkurangan dalam sel. Akibatnya tenaga sudah kurang dijana.



Pernah kan dengar orang cakap

"Dah tua-tua ni mana larat lagi dah"
"Kamu orang muda gagah perkasa lagi" 

Haa, maknanya semakin tua tenaga dah kurang. Sebab semakin menua, mitokondria dah menyusut.

Macam mana nak hasilkan lebih banyak mitkondria walaupun dah berusia?

Ini kuncinya.


Jika kita boleh tingkatkan bilangan mitkondria, bukan sahaja badan kita kembali bertenaga, tapi juga

  • boleh kuruskan badan 
  • boleh menten awet muda dan cantik 
Jadi ni lah sebenarnya rahsia, kenapa ada orang yang kekal slim dan kekal awet muda walau dah berusia. Jeles kan pad aorang sebegini? Tapi ia datang bukan saja-saja or by nasib. Kena usaha untuk jaga pemakanan dan gaya hidup. 

Powerkan Sel 

Macam mana nak powerkan sel kita supaya bertenaga? 
Ada 2 supplement yang sangat membantu untuk capai tujuan ini. 

VIVIX dan COQ Trol


VIVIX adalah tonik antioksidan yang mana salah satu mekanisme adalah menghasilkan mitkondria dalam sel. Kandungan VIVIX adalah polyphenols. Polyphenols boleh memberikan 4 faedah utama pada badan 
  • bantu lindungi dan baiki DNA 
  • optimumkan performance sel, dan mengurankan penghasilan protin AGE 
  • Meningkatkan tenaga sel dan memperbaharui sel 
  • menyokong kesihatan telomere

Jadi lebih banyak mitkondria, lebih banyak energy. Polyphenol bantu penghasilan mitkondria. 



COQ-TROL 

COQ 10 adalah komponen yang ada dalam mitkondria. Tak cukup coq10, mitkondria tak dapat nak dihasilkan. Ia umpama spark plug untuk tukar makanan ke energy (ATP). 
COQ10 adalah sebatian lemak yang ada dalam setiap sel kita. 



Kenapa COQ10 penting? Bila sel kita power, energy kita tinggi, kita akan dapat kebaikan ini
  • untuk jana tenaga berpanjangan 
  • bantu pengaliran darah yang baik
  • tingkatkan kesuburan 
  • kulit cantik 
  • minda yang fokus dan tajam 
Jadi bila gabungan VIVIX dan COQ TROL ini lah jadinya 



Nak bantu badan bertenaga walau travel jauh hari-hari?
Nak elak keletihan melampau?
Nak atasi masalah badan tak cukup tenaga?

Pasti cuba VIVIX dan Coq Trol 









Macam mana nak dapatkan vitamin untuk bagi badan bertenaga ni ? 


Boleh Whats app ' Nak VITAMIN untuk Tambah Tenaga ' ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Kak Yana akan guide cara makan yang berkesan untuk bantu anak puan cepat sihat.

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT NAK JANA INCOME MODAL RENDAH DENGAN KAMI? SILA KLIK LINK INI 

NAK DAPAT PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN? DAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI