Tuesday, November 10, 2009

10.11.2009

Sedar tak sedar, pejam celik pejam celik, hari ni 10.11.2009..maknanya sudah sebulan kejadiaan keguguran berlaku..kalu tak, skarang ni tentu dh 13 minggu..dh melebihi trimester pertama..
hurm..bukan aku nk mengenangkan smla apa yang dh berlaku, apa lg nk nk mnyesalinya, itu jauh sekali..tp itula sejarah hidup aku..pengalaman yg org xmau hadapi tp aku terpilih utk menghadapinya..aku redha dan bersyukur atas apa yang terjadi..

Aku dh xberapa pantang skang..makan ikut suka hati dh...hihihihi tp ais masih lg pantang..yg ni aku nk cuba kekalkan selagi blh walaupun dh lepas 44 hari..hoho susah jugk berpantang ni..xtau la bila dh beranak nnt cmner, aku mmg xbleh berpantang kt kuantan..xthn godaan makanan..hahahha blh gtu..tp aper2 pun nk rest dlu 3 bulan..nk berjaln2 dlu ngn suami semntara masih kosong..

11 comments:

Dayu said...

takpe yana
amik masa, biar betul2 sehat
barulah nanti tak rasa risau kalau pregnant lagi

*mood honeymoon berterusan lah nampak gayanya. bestnya..

ungu violet said...

sabar ye nurul. belum ada rezeki lagi. saya pun baru je jadi benda yang sama. rest cukup2 nanti boleh cuba lagi :)

nurul aziyana said...

dayu:erm tu la dayu, kene rehat btul2 dlu..mmg plan nk berhoneymoon la ni..hihihih

ungu violet:yeke??erm trima dgn redha yer..ader hikmah tersurat

zul said...

wei, gi ah honeymoon... rehat kan badan..tenangkan fikiran... bermanja2....

InsyaAllah klu ader rezeki tak ke mana...

nurul aziyana said...

zul:ewah pesnn dr pengntin baru yg bru g honeymoon..ecewah..aku hr2 blh brmnja2 zul..haha jgn jles

ieja said...

yana, rehat dulu ye..biar benar2 sihat..insyaAllah, ada rezeki nnt tu..

Amy-Wan said...

yana...xpe..rehat2 dulu..kasi bdn pulih sepenuhnye..tul kate dorg..g la honeymoon..hiks..semoga yana akan dikurniakan baby lg pasni.. =))

xeea said...

malam masih muda.
jgn putus asa
:)

syanaim said...

::sabar yaba..nanti ader rezeki jaga leklok tau..now g honeymoon dulu k::

tentang dhila... said...

moga yana sihat n bersabar atas dugaan Allah..take care yana...

nurul aziyana said...

ieja:insyaAllah..Allah tu Maha segala

amy-wan:hehhe bunyi mcm honeymoon tu adalah proses utk buat baby..kwang2..

xeea:oowhh apakah maknanya itu
but i like

syanaim:tu la risau ni, dh ler jenis yg jalan laju..kalo ader rezeki psni mmg kene jg

dhila:thanks dhila..alhamdulillah kesabaran masih ada dlm diri