Friday, May 13, 2016

Serum Untuk Kulit Cerah, Licin Dan Tegang - Jeragat Pun Kurang

Rata-rata mereka yang usia hampir nak cecah 40an, masalah jeragat mula menghantui.
Bila jeragat automatik kulit nampak tak sihat dan kusam. 
Dari jauh sudah nampak tompok-tompok hitam di pipi. Yang baru nak jadi, jaga-jaga. Sebelum lebih banyak sel kulit mati dan akhirnya terjadi tompok-tompok hitam, atasi segera.Ada serum untuk hentikan masalah jeragat dan rawat kulit kusam. Istimewanya, ia bebas paraben, dicipta khas utk kulit orang asia, dan dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi yang bebas kesan kimia. 

Sekarang lambakan product kecantikan semakin tinggi di pasaran. Yang terlarang pun bagai cendawan tumbuh. Apa lagi yang ada kesan menghakis. Dan yang paling orang tak perasan adalah kandungan paraben yang memang banyak terdapat dalam product kosmetik murahan mahupun yang mahal.Hati-hati. Paraben mampu masuk dalam badan dalam masa 26saat sahaja. Kesannya, penyesalan seumur hidup! 

Serum yang ummi maksudkan adalah DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE dari rangkaian NUTRIWHITE SHAKLEE.Nutriwhite bertindak dari peringkat menghalang sehingga lah kepada memperbaharui kulit. Kulit akan jadi selembut kulit bayi jika diamalkan secara konsisten dan berterusan. 5 bahan-bahan semulajadi utama yang menjadikan serum atau essence ini memberi kesan terbaik kepada mereka yang alami masalah jeragat dan kulit kusam adalah 
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
Jangan tak tahu, pengguna setia SK II juga sudah bertukar kepada Daily Defense Whitening Essence ni tau.

Mereka yang ada masalah jeragat selain dirawat dari dalam dengan pengguna vitamin seperti dalam gambar di bawah juga boleh menggunakan bantuan skincare nutriwhite utk penjagaan luaran. Kesannya lebih cepat dan lebih puas hati.Kenapa serum ni bagus untuk kulit jeragat? 

Sebab utama bila jeragat, itu tanda sel-sel kawasan tersebut banyak yang sudah rosak. Kerosakan boleh terjadi dek kerana selalu terdedah kepada cahaya matahari terutama bila musim panas. 
Bila kulit tiada perlindungan, ia akan mudah rosak. 
Dengan perlahan-lahan sel yang rosak ini bila tidak diganti akan meninggalkan kesan tompok-tompok hitam. Ditambah pula dengan aktiviti radikal bebas ia boleh burukkan lagi keadaan.


Tentu sekali kita tak nak kan? 

Jadi dengan bahan-bahan yang ada dalam serum ni, ia membantu mengurangkan aktiviti kerosakan sel-sel kulit dan melindungi dari terus rosak. Bila tompok-tompok hitam berkurang, wajah akan dicerahkan dengan kesan dari vitamin c aktif yang ada dalam serum. Cukup lengkap dalam 1 botol. Tak perlu nak pergi cucuk vitamin c yang disahkan tidak selamat oleh pihak KKM. 

=================================================
==================================================

Bagaimana nak dapatkan Daily Defense Whitening Essence? 

Boleh hubungi ummi untuk beli dan ummi akan ajar cara pemakaian yang terbaik. Nak dapatkan 1 set nutriwhite pun boleh.. lagi effective kesannya 

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

No comments: