Thursday, August 3, 2017

6 Sebab Kenapa Omega Guard Minyak Ikan Paling Bagus Di Pasaran

Sebut je minyak ikan, ramai yang tau ianya bagus untuk otak. Rata-rata beli minyak ikan sebagai makanan tambahan untuk merangsang perkembangan otak anak-anak. Tapi ramai yang tak tahu kelebihan minyak ikan yang bukan sekadar untuk otak pintar, malah minyak ikan dikatakan essential nutrient untuk kesihatan badan secara keseluruhan.



Di Shaklee, kami ada juga minyak ikan. Namanya Omega Guard. Omega Guard ni adalah antara 10 product yang paling laris di pasaran. Nak tahu 9 yang lain boleh rujuk ENTRY INI.

KELEBIHAN MINYAK IKAN OMEGA GUARD

Dalam banyak-banyak minyak ikan, Omega Guard adalah minyak ikan paling bagus dan selamat. Atas sebab apa ia dikatakan macam tu? haa entry ni Kak Yana nak kongsi 6 sebab kenapa minyak ikan omega guard ni lebih baik dari minyak ikan yang ada di pasaran.

Alah membeli menang memakai. Kita beli, kualiti no 1. Baru la berbaloi dengan duit yang kita bayar, ye dok?

6 Sebab Kenapa Omega Guard Minyak Ikan Paling Bagus Di Pasaran


#1: Penyulingan Molekul 3 Peringkat

Kenapa disuling sampai 3 peringkat? Ini bagi memastikan ketulenan dan kepekatan minyak ikan yang kita makan tu. proses proprietari ni memekatkan Omega 3 dan yang paling penting menyingkirkan komponen bahaya seperti raksa, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar. Bahan-bahan ni memang kompem ada la kalau kita ambik dari sumber marin ni. 
Sebab tu la kena betul-betul suling supaya benda-benda tu tak termasuk dalam minyak ikan yang kita nak makan. 

Proses penyulingan ini melibatkan
  • Suhu dan tempoh pemprosesan dikawal bagi melindungi integriti yang terbaik untuk minyak ikan yang berkualiti.
  • Meminimumkan degradasi haba
  • Proses penyulingan suhu rendah membantu membuang lemak tepu, sekaligus menghasilkan omega 3 yang tulen dan sangat pekat. Bahan cemar yang sering terdapat di dalam minyak ikan dan ikan akan dikeluarkan, termasuk plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB.

#2: Kualiti Terjamin 

Minyak ikan Omega guard ni bergred farmaseutikal. Apa maksudnya? 
Omega 3 yang mempunyai gred farmaseutikal mempunyai kualiti  yang lebih tinggi berbanding minyak ikan yang bukan bergred farmaseutikal.
Ia menunjukkan tahap ketulenan yang sangat tinggi. 

Jadi nak cari minyak ikan, pastikan ianya bergred farmaseutikal. Omega Guard, memang dijamin bergred farmaseutikal. 

#3: Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi

Satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega 3 dengan DHA 360mg dan EPA 546mg. 

cara nak kira boleh rujuk formula kat bawah. Jadi dalam banyak-banyak brand, peratusan Omega 3 dalam Omega Guard adalah paling tinggi iaitu 90%. Berbaloi sangat lah dengan duit yang anda laburkan. 


#4: Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak Omega-3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA dan banyak lagi. 

Apakah 7 spektrum tu? 
  • DHA (docosahexenoic acid)
  • EPA (eicosapentaenoic acid)
  • ALA (Alpha-linolenic acid)
  • SDA (Stearidonic acid)
  • ETA (Eicosatetraenoic asid)
  • HPA (Heneicosapentaenoic acid)
  • DPA (docosapentaenoic acid)

Kenapa minyak ikan yang bagus perlu ada cukup 7 spektrum? 

Kebanyakan pengilang minyak ikan kini hanya fokus untuk menghasilkan omega-3 bergred farmaseutikal sahaja. Di mana ia menumpukan minyak ikan ke dalam struktur kimia baru yang dinamakan etil esther,bukannya secara alam semula jadi. Tambahan pula, konsentrat ini mengandungi hanya satu atau dua jenis omega-3 yang terpencil: iaitu spektrum yang paling popular EPA dan DHA  tetapi lupa dengan spektrum yang lain. 

#5: Bau dan rasa kesan hanyir minimum

Bila kita makan minyak ikan yang tinggi kepekatan dan ketulenannya, mesti lah bau hanyir ikan menusuk kalbu. Tapi minyak ikan Omega Guard kurang bau dan rasa kesan hanyir tersebut. 

#6: Diiktiraf oleh Friend of The Sea. 

Haa ini special sebab pengiktirafan ini bagi memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar. Ye lah Shaklee sangat mengambil berat tentang bagaimana sumber ikan diambil dan bagaimana nak kekalkan populasi ikan. 


Shaklee guna teknologi satelit check populasi ikan supaya ikan yang diambil tu bukan jenis ikan yang mudah pupus. Jadi, boleh elak dari musnahkan populasi ikan. Ikan tu pulak tidak ditangkap masa membiak ke mengawan ke. haa gitu. 



MACAM MANA NAK ORDER OMEGA GUARD 


Bulan ni Shaklee buat promosi best. Beli 5 botol Omega akan dapat RM60 vocher yang boleh ditebus bila kita buat pembelian product yang lain. 

Ada lagi yang menarik. Haa check ENTRY ini nak tahu apa yang menarik tu. 

Makan OMEGA GUARD, macam-macam kesan best yang boleh dapat. Kulit cantik, badan ringan, eh macam-macam lagi tau. 

Dapatkan Omega Guard dengan Kak Yana dengan cara 

Boleh Whats app ' Nak Omega 5 Botol ' ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

No comments: