Tuesday, September 6, 2011

Edisi raya 2011

Lama sungguh tiada kemaskini blog ni..mcm terbengkalai pun ada. Blog picisan, update ke tak update ke sama aje, ye dop? Baik lah, meh sini nk bukak entri baru, sempena aidilfitri tahun 2011. Entri ucapan selamat hari raya tidak diterbitkan tahun ini dek kemalasan dan kebizian melanda, makanya edisi lepas raya wajib ada. Buat catatan sejarah dalam hidup. Almaklum tahun ini tahun pertama beraya dengan budak kecik bergelar ANAK!

Seronok rupenya ya beraya dengan anak ni. Seronok tgk aksi anak walaupun anak aku ni susah benor nak g ngn org, pahtu sukee sangat nanges..udahnya asyik bertempek dengan mok ayoh die je..dan paling seronok tolong kutip duit raya anak..lg meriah tang kira duit berapa anak dapat..hikhikhik..tabungan masa depan tu..mak bapak mane xseronok weh..anak xreti lg nk membilang..

Raya tahun ni bez sebab cuti lama. Yg xbestnya bila nk back to work. cuti lama2 of course le lemau semacam nk naik keje..biasa le tu kan..bukan selalu dapat seronok2 mcm ni, jumpa kaum keluarga setahun sekali, balik kg halaman tercinta..wallah rase mahu putar balik je masa memori balik kg nk beraya tu..hal keje langsung tiada dalam fikiran..

Berbalik cerita raya, tahun ni giliran beraya rumah suami. Walaupun 3 family shja balik tp suasana tetap meriah. Pg raya tetap kecoh. Cuma agak terkilan cikit sbb gambar raya xberapa nk cantik dan nk banyak..Kalau aku yg pegang kamera tu harus banyak aksi candid yg kene snap..heeeheee pasrah ajo le mak...Kite layan ajo le ape yg ada..

MIL & FIL


Anak, menantu & cucu (lihat kesempoian suamiku...tema mmg lari..hukhukhuk)


letih kutip duit raya..rehat sebentar bersama bantal busuk

 mak nk enterprem pulak...

Raya kedua kami pulang ke besut, rumah aku pulak. Aku ni walau adik beradik 3 org je tp time raya meriah. Sepupu2 balik rumah aku. Dari 3 beradik, jadi mcm 9 beradik..aku mmg boleh bayang mcm mane riuhnya bila adik beradik ramai ni. Kalau nk sunyi tunggu semua pejam mata. Aktiviti bbq mmg wajib ada bila dh kumpul ramai2 ni...bila ingat2 balik moment tu yg rase mcm nk putar balik je masa..seronok..



Husna wif tok ki nya



Husna wif makngah


Overall raya kali ni walaupun pada mulanya mood xde tp disambut dengan gembira :) Puasa 6? hajat di hati mmg nk buat..tp belum terlaksana walau satu hari pun lg..huhuhuhu..harapnya berjaya direalisasikan. So di kesempatan ini aku n family nk wish selamat hari raya..belum terlambat kan? :)

4 comments:

wardah @ fie shah said...

Husna yang comel sama macam Mak nyeeee..

aziyana said...

wardah: oowh maknye comel gak ye? kui2..

mun said...

comelnya husna di pagi raya......memang sempoi habis laki yana

antalya said...

naper yana makin kurus ni? muka nampak cengkung tau