Tuesday, October 16, 2012

ESP adalah makanan INDEKS GLISEMIK RENDAH

Satu kelebihan yang utama ESP adalah ia mengandungi indeks glisemik yang rendah.

Apakah indeks glisemik??  
Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah.

Siapa yg memerlukan index glisemik yg rendah? 
1. pesakit diabetes
2. mereka yang ingin berdiet.
3. mereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggi
Manfaat indeks glisemik rendah:
1. Mencegah dan mengawal diabetes. Sebuah kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition (Juli 2002) menyimpulkan bahwa makanan ber-indeks glisemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes type 2.
P/S: ESP sangat sesuai untuk pengidap diabetes..Jika ibu atau ayah ada diabetes, hadiahkan ESP kepada mereka.

2. Mencegah kanser. Artikel lain dalam jurnal yang sama menyebutkan adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glikemik dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin juga kanser ovarium dan prostat. Dr Atkins dalam New Diet Revolution menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glikemik yang didasari oleh fakta bahwa sel kanser “mendapatkan makanan dari gula.” Buku itu juga menyebutkan bahwa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh mereka lebih rendah.


3. Penyakit jantung. Risiko penyakit jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol tubuh Anda. American Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahwa diet rendah indeks glisemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu satu bulan.


6. Menurunkan obesiti. Makanan dengan indeks glisemik rendah menciptakan rasa kenyang yang lebih besar dan bertahan lebih lama. (sebab itu makan ESP semasa perut kosong menyebabkan kita akan rasa kenyang yang berpanjangan). Sesuai diambil bagi mereka yang dalam proses diet.Nampak bukan kebaikan ESP? Jom dapatkan ESP bulan ni dengan harga PROMOTION yang menarik. ESP membuatkan anda rase segar dan bertenaga. Ikuti testimoni pengguna ESP

Untuk mendapatkan produk ini, hubungi saya:
FB: Nurul Aziyana
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
Tel: 012-9576172
Page: Healthy Beauty Shoppe
COD: Semambu, UIA kuantan, KOTASAS, IM 14 & 15
 ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.

2 comments:

Siti Khadijah said...

Salam perkenalan sis..nice blog..feel free sgah my blog..

Siti Khadijah said...

😆