Tuesday, July 29, 2014

5 Sebab Saintifik Kenapa mereka yang berjerawat Perlu Mengambil Zink Complex

Risau dengan masalah jerawat yang semakin teruk di muka? Malu nak jumpa dengan 
orang dek kerana jerawat yang tumbuh melata di muka? Mungkin macam-macam cara dah dicuba bg mengatasi masalah jerawat ni tapi tak jalan juga. Anda mungkin tertinggal satu fakta menarik. Kajian menunjukkan orang yg mengalami masalah jerawat mempunyai tahap yang zink yang lebih rendah zink daripada mereka yang tidak berjerawat, zink boleh mengurangkan jerawat sebanyak 50%.

Bagaimana Zink boleh membantu dalam merawat dan mengelakkan jerawat? Ada 5 sebab saintifik kenapa mereka yang berjerawat perlu mengambil Zink Complex. Sebab #1: Kajian tabung uji menunjukkan zink membunuh jerawat yg menyebabkan bakteria. Walaupun ia tidak berkesan sebagai antibiotik, tetapi ia masih boleh digunakan untuk menghapuskan bakteria. Sebab#2: Zink mengurangkan tindak balas keradangan terhadap bakteria. Apabila bakteria menyerang liang yang tersekat, ia boleh menyebabkan kerengsaan teruk di kawasan itu, ini adalah salah satu sebab jerawat menjadi merah dan menyakitkan. Kajian telah menunjukkan bahawa kulit berjerawat bertindak balas jauh lebih kuat kepada bakteria daripada kulit biasa. Zink boleh memperlahankan balas keradangan ini dan mengurangkan kesan bakteria ke atas kulit. Sebab#3: Zink mengurangkan pengaktifan keratinocyte. Keratinosit ialah sel yang menghasilkan keratin, iaitu protein kuat yang mengikat sel-sel kulit bersama-sama. Keratin yang terlalu banyak boleh menghalang sel-sel daripada terpisah dan menyebabkan liang tersumbat, akhirnya menimbulkan jerawat. Dengan mengurangkan keratin, zink membantu menjaga pori-pori kulit agar tidak tertutup. Sebab#4: Zink adalah penghalang DHT, bermakna ia mengurangkan kesan hormon terhadap kulit. Penghalang DHT lain telah terbukti untuk mengurangkan jumlah minyak (sebum) kulit menghasilkan. Walaupun zink bukan merupakan penghalang DHT yang sangat kuat tapi sekurang2nya ia membantu Sebab#5: Zinc adalah antioksidan yang kuat. Keradangan yang teruk pada sebum adalah salah satu punca jerawat dan beberapa kajian menunjukkan mengambil antioksidan boleh mengurangkan jerawat.
PENTING!!! 
Product di atas HANYA memberi kesan yg optimum apabila dimakan dengan cara yang betul. Sebagai pengedar Shaklee yg bertauliah, saya bertanggungjawab untuk memastikan anda mendapat kesan yg maximum. Siapa yang bakal mendapat consultation PERCUMA berkenaan product? Tentulah HANYA pelanggan saya. Saya tidak bertanggungjawab untuk consult pelanggan orang lain. Zink Complex mengandungi 120 biji. Penggunaan 1 hari sebiji sudah memadai dan jimat sehingga 4 bulan penggunaan. ! botol hanya berharga RM33. Jika dah tak sabar nak rawat kulit jerawat dengan Zink Complex, oleh hubungi saya di talian di bawah untuk order

Nurul Aziyana (ID 886587) - Pengedar SHaklee Kuantan, Pahang
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM

No comments: