Tuesday, January 21, 2014

Cara Untuk Kurus dan Mengekalkan Keanjalan Payudara

Ramai wanita mengimpikan bentuk badan yang kembali langsing selepas mengalami masalah berat badan dan dalam masa yang sama memiliki payudara yang anjal tanpa berubah struktur kesan dari proses penurunan berat badan.


Kenaikan berat badan adalah sesuatu yang ingin dielakkan oleh ramai orang. Namun ada satu perkara baik bila lemak mula berkumpul di dalam badan yang mana sebahagiannya akan tertumpu di payudara menjadikan ianya nampak penuh dan padat. Apabila anda merancang untuk menguruskan badan dan memecahkan lemak-lemak yang terkumpul, itu juga bermakna lemak di bahagian payudara juga turut hilang. Dan kemungkinan payudara akan menjadi kendur dan tidak lagi menarik.

Jadi bagaimana cara untuk kurus dan dalam masa yang sama mengekalkan keanjalan payudara??

Langkah #1 
Kurangkan pengambilan kalori harian untuk menggalakkan penurunan berat badan. Track pengambilan kalori semasa anda selama lima hari, tambah jumlah dan bahagikannya dengan lima untuk mendapatkan purata harian anda. Kurangkan jumlah ini dengan 500 kalori dan anda akan kehilangan kira-kira 1 pound seminggu.

Langkah #2 
Makan beberapa kali sepanjang hari untuk memastikan selera di abwah kawalan dan memastikan bahawa metabolisme anda tinggi.Makan sebaik sahaja bangun dan makan setiap dua hingga tiga jam untuk sepanjang hari. Namun pastikan makan dlm kuantiti yang kecil dan sihat seperti buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin penuh, daging tanpa lemak, kacang dan produk tenusu rendah lemak. Secawan yogurt rendah lemak dengan buah bercampur-campur dalam adalah pilihan makan yang sihat.

Langkah #3 
Bakar lemak dengan senaman kardiovaskular. Jenis latihan ini membakar kalori lebih cepat dari latihan yang lain. Mulakan dengan memanaskan badan selama lima minit. Lakukan selama 30-45 min, 3x seminggu selang sehari.

Langkah #4
Lakukan senaman dada untuk membina otot di bahagian dada. Lebih banyak otot dibina di bahagian payudara, lebih tegang payudara anda.Contoh senaman adalah push up.***Amaran***
Jangan cuba untuk menurunkan berat badan terlalu cepat. Berat badan yang cepat boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan.
***Tips***
Panaskan badan sebelum melakukan apa-apa senaman dada. Lakukan lima hingga 10 minit aktiviti kardio ringan.

Nak lagi payudara tegang walaupun badan kurus?
Vitamin terbaik untuk dapatkan kesan seperti yang diinginkan, cadangan berdasarkan pengalaman ramai pelanggan yang telah mencubanya. Apa vitaminnya?ESP dan ALFALFA
ESP adalah serbuk protin yang mengandungi leucine. Leucine bertindak untuk merangsang sintesis otot untuk mengekalkan otot semasa proses penurunan berat badan. jadi dengan bantuan senaman untuk anjalkan payudara. Protin pula perlu untuk keanjalan tubuh wanita terutama di bahagian payudara dan punggung serta wajah. ESP mebantu menganjalkan payudara terutamanya bagi ibu yang menyusukan anak. ESP membantu mengawal selera makan, jadi membantu untuk menahan rasa kenyang yang lama.

Alfalfa pula adalah herba telah digunakan untuk peningkatan payudara secara semulajadi. Alfalfa boleh bertindak seperti estrogen, hormon semula jadi yang menyumbang kepada pertumbuhan payudara. Estrogen adalah hormon wanita yang bertanggungjawab untuk meningkatkan saiz payudara. Walaupun badan anda secara semulajadi akan menghasilkan estrogen semasa anda melalui akil baligh dan juga sehingga anda berumur 18 atau 19 tahun, tidak ada salahnya memberi tumpuan kepada makanan yang mengandungi estrogen untuk membantu payudara anda mendapat sedikit lebih besar. Sejumlah besar alfalfa mungkin mempunyai beberapa kesan yang sama seperti estrogen. Tetapi jumlah walaupun besar alfalfa tidak sekuat pil estrogen. Alfalfa adalah makanan yg kaya dengan mineral, vitamin dan phyto-estrogen yang menggalakkan pertumbuhan payudara.

Harga 1 set adalah RM 203 termasuk penghantaran. Sila sms/wassap ke 0129576172 untuk order sekarang. Anda akan mendapat FREE CONSULTATION dalam setiap pembelian dari pihak kami.

Saya juga boleh dihubungi melalui : -
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM

No comments: