Monday, July 7, 2014

Resepi Strawbery Banana Shake Untuk Bantu Turunkan Berat Badan dan Bertenaga Ketika Puasa

Ada yang mengambil peluang sepenuhnya untuk menjalankan misi turunkan berat badan di Bulan Ramdhan ni. Diet diet juga tapi pastikan nutrisi yang dipelrukan oleh abdan diambil sephnuhnya supaya anda boelh kurus dengan cara yang sihat tanpa menjejaskan kesihatan badan. Badan nak pakai lama kan, bukan untuk kelihatan sihat dan cantik sahaja. Pastikan pilih resepi-resepi sihat yang boleh bantu anda turun berat badan dengan berkesan dan pastinya utk jangka waktu yg lama.

pic ihsan mr google

Antara vitamin Shaklee yang boleh diambil ketika puasa untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan adalah Lecithin, Herb lax, Alfalfa dan Cinch. Boleh juga ditambah dengan omega untuk meningkatkan lagi keberkesanan.

Entry kali ni saya nk berkongsi tentang resepi bikin terliur dari Cinch Shake. Jika ada cinch di rumah, boleh la mencubanya. Sebaiknya Cinch perisa vanilla. Perisa lain pun boleh cuma tak pasti akan jadi rasa mcm mana. Kalau nk cuba boleh juga. Sebelum tu kita berkenalan dulu dengan cinch shake. Cinch Shake terdapat dalam 3 perasa iaiatu vanilla, choc dan coffee latte. Kenapa pilih Cinch untuk kurus? Sebab cinch shake mengandungi leusine yg menghalang kehilangan otot di samping melindungi metabolisme (otot = metabolisme) dan juga meningkatkan kehilangan lemak tanpa kesan yo-yo diet.


Jadi mcm mana nk hasilkan smoothie dari cinch ni. Actually mcm2 resepi yg boleh dicuba untuk jadikannya lebih sedap dan berkhasiat serta memberi kalori yg secukupnya ketika berpuasa. Makan cinch ni akan rasa kenyang lebih lama berbanding ESP namun ibu menyusu lebih disarankan untuk mengambil ESP jika ingin berdiet. Tak perlu diet lbih2 kerana anak memerlukan susu ibu lebih dari segalanya. 


Bahan2 yg diperlukan seperti yg ditunjukkan dalam gambar. Caranya senang sahaj, just blend semua sekali. Kalau ada shake n take lagi gebu smoothie anda. Memang sekali hirup terus rasa kesegarannya. Memang bikin terliur. 1 scoop cinch shake mempunyai nilai kalori sebanyak 95kcal. Jika 2 scoop bermakna 190 kcal. 1 biji pisang pula mempunyai kalori sebanyak 105kcal. 5 biji strawberry pula hanya mengandungi kira2 31 kcal. Susu rendah lemak pula mengandungi kira2 108 kcal. Jadi total kalori adalah 434 kcal sahaja. Smoothie ini sesuai diambil ketika sahur menggantikan makanan. 

=================================
BAGAIMANA NK ORDER CINCH SHAKE?
=================================
Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan. Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee


Bagi yg tidak memliki kedua card tersebut, boleh hubungi saya di talian berikut. Setelah pembelian dibuat, jangan lupa untuk hubungi saya bagi mendapatkan konsultasi exclusive hanya untuk pelanggan saya 

Nurul Aziyana (ID 886587) - Pengedar SHaklee Kuantan, Pahang
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM


Nak dapatkan penjimatan sehingga 25%? 
Join ahli Shaklee dan duit poket bakal dijimatkan


No comments: