Monday, May 29, 2017

Buang Bintik Hitam Di Muka Dengan Cara Paling Berkesan

Muka dah licin tapi satu je yang buat nampak macam pelik. Bintik-bintik hitam di pipi. Atau nama lain JERAGAT.
Puas tutup dah dengan BB cream, CC cream dan segala foundation tapi geramnya tak mau juga hilang bintik hitam kat muka ni. 
Kalau pakai makeup tebal pun, balik rumah suami pula tengok. Haih, memang tak selesai masalah bintik hitam ni. 
Hissshh geram betul dengan bintik hitam yang namanya JERAGAT ni.


Mesti dah bosan dengan macam-macam cara rawat jeragat, dah bosan juga dengan macam-macam krim nak pudar jeragat, tapi hasil macam hampas aje. 
Ada yang dah berhabis beribu untuk rawat masalah jeragat, pergi spa, pergi laser. 
Tapi tetap tidak berhasil. 

Apa lagi cara yang ada? 
Dah terasa malu nak jumpa orang, terasa macam orang duk pandang kat jeragat kita aje. Sama perasaan macam customer jeragat kak yana ni sebelum jeragat dia dah berjaya pudar.



Nak ke kalau Kak Yana offer cara yang berkesan. cara yang selamat untuk masalah bintik hitam kat wajah ni. Kalau nak, baca sampai habis ya. 

Bintik-bintik hitam kat wajah atau jeragat ni selalu timbul bila umur kita dah 30an. Mula-mula timbul sikit, lama-lama macam beranak pinak pulak merebak di sekitar pipi. 
Lagi kronik di hidung dan dahi. 

Apa puncanya? 
Antaranya adalah 
  • Pendedahan secara langsung terhadap cahaya matahari. Kulit pula tiada perlindungan SPF
  • Kesan pengambilan pil perancang semasa muda
  • Hormon yang tak stabil apabila umur meningkat 
  • Penggunaan product kosmetik tinggi kimia dan mempunyai merkuri 
Nak hilangkan jeragat cara berkesan tu macam mana pula? 

Rawat kulit dari punca-punca yang Kak Yana sebut kat atas tu. kalau kita rawat dari punca, masalah senang nak selesai. 

Untuk nak dapatkan kulit yang sihat dan bebas cela, kesihatan kulit dari dalaman sangat penting. Dalam hal ini supplement yang betul sangat membantu. Kak Yana ada kenal seorang makcik, mukanya penuh dengan jeragat. Bukan di kawasan tertentu aje, tapi 1 wajah. 
Tapi sekarang dah mula pulih. 
Nak tahu apa rahsianya?

Haa ini yang Kak Yana nak bongkar. 

VIVIX, Collagen Powder, Vitamin C, Vitamin E dan GLA COMPLEX untuk rawatan dalaman
Spot Treatment dan Overnight Whitening Cream dari rangkaian Nutriwhite Shaklee untuk luaran.

Waah banyaknya.

Jeragat tebal, bukan senang nak hilang. Bagaiman jeragat tu mengambil masa bertahun-tahun untuk timbul, takkan semudah seminggu nak hilang. Sebab tu Kak Yana cadangkan set rawatan dalaman yang complete supaya boleh menentang jeragat tebal tu dari pelbagai arah.

Vivix - tonik antioksidan yang power, berkali ganda power dari Vitamin C dan Vitamin E. Jeragat tebal patut ambil Vivix untuk baiki kerosakan sel kulit yang dah berlaku.


Collagen powder - bantu tingkatkan kolagen kulit dan hilangkan bintik hitam kesan pigmentasi. Product paling laku untuk hilangkan jeragat.



GLA Complex - untuk seimbangkan hormon dalam badan. Wanita banyak dipengaruhi oleh hormon sebab itu kebanyakan jeragat berlaku pada wanita.

Vitamin E dan Vitamin C - boleh ambil sebagai penjagaan harian setelah jeragat sudah mula pudar. Prevention s better than cure kan?


Untuk luaran pula, bagi kesan yang lebih cepat dan selamat gunakan spot Treatment untuk atasi masalah di kawasan jeragat. Dan gunakan bersama Night cream yang bantu baiki semula kulit sewaktu kita tidur. Boleh baca kelebihan krim malam ni di SINI 

Baca juga >> Cara Hilangkan Jeragat Di Muka Tanpa Laser

Baca juga >> Cara Buang Jeragat Lebih Cepat

Jeragat ni dia beranak. Dari satu akan ada ada. Dari dua lama-lama akan bertompok.
Kalau tunggu sampai yang bertompok, percayalah lagi susah nak hilangkannya

Jadi bertindak sekarang,
Cegah sebelum kulit muka yang cantik tu tak dinodai oleh tompokan jeragat.

Untuk order Set Jeragat boleh klik gambar di bawah.



Atau boleh hubungi Kka Yana di talian berikut

Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172  (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan




No comments: