Thursday, September 29, 2016

Perniagaan Yang Memberi Keuntungan Tidak Kira Musim. Peluang Untuk Mereka Yang Nak Berhenti Kerja

Nak berhenti kerja? Tapi bimbang, risau, gusar dan takut tidak cukup sumber kewangan untuk tampung kehidupan selepas berhenti kerja. Cara terbaik, libatkan diri dengan perniagaan. Tapi terlalu banyak sumber perniagaan, nak pilih yang mana satu? Silap pilih, prinsip dan etika hidup tergadai. Semua impian nak berhenti kerja dah hancur musnah, terpaksa pula hidup dengan hutang yang menimbun dek kerana gelojoh dengan kekayaan yang dicanang oleh para scam.


Jadi apa perniagaan yang selamat? Yang boleh memberi keuntungan tidak kira musim? Yang ada jaminan? 

Ramai orang nak kaya tapi nak dengan cara yang mudah. Tak buat apa-apa  tapi collect keuntungan. Ibarat ahli tidur. Sampai masa terima untung. Persoalannya, sampai bila boleh terima keuntungan? 

Ramai juga terjebak dengan perniagaan sebab terikut-ikut dengan kawan. Nampak kawan dah kereta besar, rumah besar, melancong sana-sini. Sedangkan kawan tu dah terjebak dengan skim kaya sekejap. 

Jadi nasihat ummi, berhati-hati lah dalam memilih perniagaan. Terutama kalau memang tak pernah lagi terjun dalam dunia bisnes. Tak tahu lagi liku-liku orang bisnes macam mana. Dan alang-alang nak cuba biarlah perniagaan tu konsisten bukan lompat sana lompat sini. Kerja lompat-lompat ni katak je layak buat. Kita manusia ni sewajibnya patut lebih bijak dari katak la. 

Ok ummi cerita pengalaman ummi sebelum ummi buat bisnes Shaklee dari tahun 2012 hingga sekarang masih menten dengan bisnes ni. Alhamdulillah. 

Ummi memang ada DNA bisnes jugak kot. Sebab family ummi memang kebanyakan bisnes. Dari atuk, abang, adik, sepupu. Tapi disclaimer, jangan kata orang xde DNA bisnes tak boleh bisnes. Bisnes ni proses belajar. So sesiapa pun mampu untuk belajar selagi akal masih waras. Melainkan kalau disahkan gila. 

Mula-mula berbisnes, ummi start dengan jual barang-barang baby. Jual baju baby, jual botol susu, storage susu, soft toys dan mainan kanak-kanak. Stok barangan diambil dari supplier yang beli di China. Idea nak join bisnes ni datang masa dalam cuti berpantang bersalinkan Husna. Dek kerana suka beli baju-baju masa tu, biasalah keterujaan mak baru dapat anak why not beli lebih dan jual. Mula-mula ok la baju habis terjual. tapi bila dah lama-lama, dengan stock lambat sampai, kena pre-order, lepas tu ada yang tak habis jual terpaksa buat acara lelongan pula. Keuntungan dah tak seberapa, tapi penat yang dapat.


kenangan page facebook semasa menjual baju-baju baby


Selepas bisnes baju baby, ummi berjinak-jinak pula dengan bisnes jahitan. Nak kata pandai menjahit tu tidaklah mahir sangat tapi ummi ni memang suka benda-benda yang berseni. Jadi ummi cuba-cuba jahit beg, porch, draw string dan baby quilt. Permintaan baby quilt paling tinggi. Almaklum kain baby quilt memang cantik-cantik dan menggoda jiwa. Sanggup bangun jam 3 pagi untuk siapkan tempahan tapi nampaknya tak bertahan juga. Menjahit memang seronok tapi bila ada anak kecik, bekerja lagi lama kelamaan tak dapat nak bagi komitmen penuh. Hasil pula bergantung kepada tempahan. Dan nak buat tempahan kene mengadap mesin jahit. Tak boleh buat kerja lain.


kenangan page facebook semasa menjual kain cotton

Boleh tengok hasil jahitan ummi kat SINI dan SINI 

Nampak tak fleksible di situ untuk ummi.

Lepas tu ummi buat pula bisnes jual makanan. Jadi dropship. Jual marshmellow..tapi masalah timbul bila jual makanan ni adalah jangka hayat makanan yang cepat rosak. Tanggung rugi jugalah di situ. Jadi out of list berniaga makanan ni.

Akhirnya ummi jumpa bisnes yang sangat fleksibel, sustain dan menguntungkan tanpa mengira musim,tanpa risau memikirkan stok yang tak habis, stok yang rosak dan boleh memberi peluang kepada ummi untuk atur masa ummi antara kerja dan bisnes. Yang paling best sekali, bisnes ni ummi boleh wariskan pada anak-anak nanti. Dan perancangan ummi, inilah bisnes yang ummi akan usahakan betul-betul agar ummi dapat peluang untuk berhenti kerja suatu hari nanti.


Sebenarnya secara tidak sengaja juga ummi terjebak dengan bisnes Shaklee ni. Bukan suruhan sesiapa. Bukan suruhan upline pun. Dek kerana minat berbisnes jadi ummi cuba-cuba jual product Shaklee. Lepas makan sendiri dan rasai keberkesanan product, why not cuba kan.

Dan sepanjang terlibat secara langsung dalam perniagaan Shaklee, ini yang ummi jumpa:
  • produk Shaklee bukan setakat memang berkesan, tetapi juga dijamin berkesan. Shaklee berani jamin sebegitu kerana setiap produknya dibangunkan hasil kajian saintifik yang solid. Inilah kelebihan Shaklee berbanding produk lain. Jadi, kita sebagai pengedar tidak perlu jual agama (makanan sunnah lah, disebut dalam Quran lah, etc), memburuk-burukkan produk jenama lain mahupun menipu demi menghasilkan jualan.
  • Ummi mahir dalam bisnes secara online. Hasilnya,ummi boleh mengerjakannya dari mana-mana & bila-bila masa. Sangat fleksibel bagi ummi yang terikat dengan kerja, anak-anak kecik yang mintak perhatian sokmo.
  • orang sentiasa menggunakan produk kesihatan seperti Shaklee; bukan seperti perniagaan biskut atau baju raya yang mungkin cuma ada sales pada musim-musim tertenti sahaja. Selagi masyarakat sedar kepentingan menjaga kesihatan, selagi itulah juga jualan boleh dihasilkan. Ini bermakna, bonus jualan juga lebih konsisten setiap bulan dan memang ummi tak pernah gagal dalam mendapatkan bonus jualan setiap bulan. 
========================================================================
Baca juga >> Mudahnya Jana Income Dengan Shaklee: Saya Bimbing Untuk Hidup Selesa Di Bandar
========================================================================

Lebih menarik, kita tidak perlu bersusah-payah membangunkan produk (sebab saintis Shaklee dah bekerja untuk hasilkan produk terbaik bertaraf dunia), tidak perlu pecah kepala fikir apa lagi produk nak jual (sebab staff Marketing Shaklee dah buat demand research produk apa yang paling orang cari & perlukan) dan kadang tu tak payah pun fikir urusan penghantaran produk ke pelanggan (sebab benda ni pun Shaklee dah buatkan untuk kita).
Pendek kata, kita dah outsource banyak perkara sampai boleh fokus kepada urusan pemasaran & marketing sahaja. Boleh focus untuk bantu downline-downline untuk bina empayar mereka seperti ummi. 
Jadi bagi sesiapa yang mencari apa perniagaan yang palign best, palign selamat dan yang penting menguntungkan tidak dilupa bercita-cita nak dapatkan income yang stabil sebelum berhenti kerja , Shaklee ada peluang yang sangat cerah. Kalau tak cerah, ummi pun turut tersungkur. Tapi masih gagah berdiri meneruskan bisnes ni setelah 4 tahun dan akan teruskan sampai bila-bila insyaaAllah

===============================================================
Baca juga>> Bagaimana nak jadi pengedar Shaklee dan Buat Duit dengan Bisnes Vitamin
==============================================================

Nak sertai bersama team ummi? Cecepat hubungi ummi untuk mulakan impian uolls

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

Saturday, September 17, 2016

Impian Seorang Ibu Yang Bekerja

Tokey nak promote Shaklee ler tu....

Hahahahaha ini ayat dah lali 😆😆😆 
Sesungguhnya ummi bangga...orang kenal ummi sebagai tokey. Nnt bila mereka memerlukan apa yg ummi share, then mereka tahu pada siapa mau dapatkannya 

Tak gitu?

Kenapa dari dulu bawak ke sekarang pula masih setia sharing pasal vitamin2 shaklee ni? Senang sangat ke jual shaklee ni?

Terus terang...tak mudah dan  tak senang. Takde nak goyang kaki sambil tunggu acc bank penuh. Itu nonsense yang paling kelakar dalam bisnes Shaklee ni. Kalau nak buat bisnes Shaklee dengan harapan dapat kaya cepat, lupa saje lah niat tu.

But then...sy pilih utk merasa bisnes yang tak senang ni. Kerana ada nilai yang lebih penting di sebalik kesusahan tu. Nilai tak semua orang boleh lihat dan rasa. Kerana itu ummi bersyukur sangat.

So my BIG WHY? Nak jadi WAHM ... bunyi mcm clishe sangat. 😄😄

WaTukar sikit la..tapi masih bawa maksud yang sama... nk TIME FREEDOM. Ummi ada pilihan utk atur masa ikut keperluan ummi sendiri. Ummi boleh pilih nak ke mana tanpa perlu nk ambil cuti...nak mengira baki cuti yg tinggl berapa..



Dan yang paling nak sekali adalah ummi nk tingglkan kehidupan stress setiap pagi. Mana nk urus itu nak urus ini sebelum nak kejar punch card.

Tinggl ank pagi2 nk melangkah nak g kerja dlm keadaan mengamuk menangis boleh dikatakan setiap hari. Benci pulak rasa. Nak apply EO pun tak dan aih...bangun awal pun sama..bangun lambat lagi lah tak payah nak cerita.

Jadi kenapa pilih shaklee? Banyak lagi peluang lain yg lebih kebabom.. u know erti focus?

Fokus dr cahaya matahari boleh terbakar kertas tau. Hehehehe.. sebab utama...kaki ummi dh separuh dlm bidang ni. Alang2 nak seluk pekasam...biar ummi buat sampai habis...ini ummi..org lain ummi tak tau.

Alang2 ummi dah tahu banyak bende dalam bisnes ni...dah study banyak product...dah tau sistem...dah mahir consultation....dan ramai downline2 yang ummi ambil amanah sejak mereka sign up dengan ummi...jadi ummi takmo buang masa lg utk study dan mula dri zero utk perkara yang lain.

Satu yg ummi doa...Allah, Kau tetapkan hati aku..jiwa aku dengan bisnes ni selamanya...jangan kau bolak balikkan hatiku pada yg lain.

Noktah. 


Bagi yang nak mulakan apa yang dah ummi mulakan ni, mula jana income dengan support group yang sangat kreatif dan bijak, boleh hubungi ummi untuk coaching, Im ready to be ur mentor 

SHAKLEE Independent Distributor

Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

Thursday, September 15, 2016

Nenek Umur 54 Tapi Persis Wanita 30an : Ini Yang Diamalkannya Selama 19 Tahun

Orang sekarang ni ramai yang obses dengan kecantikan. Kalau ramai yang obses pada kesihatan kan lebih bagus. Sebab bila sihat, cantik akan datang secara otomatik. Nak kulit putih, nak kulit gebu, nak kulit cerah sampai main beli je product-product yang dijual melata di facebook tanpa periksa bahan-bahan yang ada di dalamnya.

Sudahnya, muncul kes-kes kulit muka rosak, jerawat nak segerombolan, lepuh-lepuh sana sini sinun. Alahai..nak cantik, makin parah pula jadinya. Acane tu?

Sebenarnya bila dalaman sihat, otomatik akan terpancar di luaran. Kulit yang cerah dna putih buakn penentu kulit sihat. kadang-kadang yang putih cerah tapi bila buat test, rupanya epidermis kulit dah terhakis. Pelindung utama kulit dah semakin menipis..kesan dari bahan kimia yang ada dalam kosmetik pencerah tu. Itu yang kita tak mo.


Elok cantik jadi cacat pula. Berapa pula kos yang terpaksa ditanggung untuk rawatan? Bila dah rosak teruk, of coz banyak kan? Dan bukan boleh terus pulih, ambil masa juga. Berbaloi?

Jadi macam mana nak dapatkan kecantikan dengan cara yang betul dan selamat? 
Tak lain tak bukan, amalkan gaya hidup yang sihat, jaga pemakanan, kawal stress, pengambilan nutrisi yang betul dan cukup, jaga pengambilan air, tidur yang cukup dan yang paling penting jaga solat. 

Bunyi mcm klishe kan? hahahaha ya memang..tapi terima la hakikat bahawa untuk kekal sihat dan cantik, itulah amalannya. No short cut. 

Kali ni umi nak share pasal pengambilan nutrisi yang betul. Kenapa penting? dan kenapa ummi boleh cakap sekarang ni ramai yang tak cukup nutrisi. Antara seabbanya adalah 
  • Lifestyle kita sekarang dah sangat-sangat jauh berbeza dari kehidupan nenek moyang kita masa dulu.. Kalau setakat makan ulam sebulan sekali, jauh sangat bezanya tu. Nenek moyang kita dulu banyak makan ulam, sayur dan buah dan semua tu mereka tanama sendiri tanpa baja pestisid. Tanam belakang rumah je semua. Kita hari ni banyak makan makanan yang diproses, makan sayur dan buah pulak jarang-jarang. Then tak kompem yg sayur dan buah tu bebas racun. 
  • Kehidupan kita sekarang terlalu banyak terdedah dengan pencemaran, makanan dan gaya hidup yang menyumbang kepada kerosakan sel-sel badan kita TANPA KITA SEDAR. Nutrisi banyak hilang dari badan akibat amalan rokok. 
  • Masyarakat Malaysia terutamanya.. Negara kita sangat mewah dengan makanan... Kita memang tak boleh lari dari kepelbagaian ni. Dan akhirnya ramai di kalangan kita yang jatuh sakit kerana TERLALU BANYAK MAKAN. Makan makanan yang lemak tinggi, kolestrol tinggi dan sudah hilang nutrisi. Kebanyakan kita makan untuk kenyang bukan makan untuk dapatkan nutrisi dari makanan. 
Bila sel tak cukup nutrisi, adakah kita boleh bajet sel-sel tu boleh function dengan betul? Alah senang cerita macam kita la, tak makan satu hari .. badan kita akan lemah kan? Tak cergas. jadi mcm tu juga la sel-sel kita. Bila tak cukup nutrisi yang diperlukan, banyak fungsi badan tak mampu nak jalankan kerjanya dengan baik. 

Ok dah banyak bebel ni, meh ummi tunjuk nenek yang umur 54 tapi persis 30an..kalo banding dengan yang umur 20an pun jauh beza aih..petua nenek ni, beliau amalkan pengambilan vitamin secara konsisten selama 19 tahun ..ye 19 tahun..bukan sebulan dua bulan lepas tu giveup :) 


Nutrisi basic yang diambil nenek khadijah ni memang membantu untuk cukupkan keperluan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan . 

Vitalea - multivitamin tertua dunia yang lengkap dengna iron untuk meningkatkan hemoglobin darah. Bila hb tinggi, oksigen yang supply ke sel-sel seluruh badan pun cukup. Oksigen cukup tentulah sel bertenaga. 

Bcomplex - ada 8 jenis vitamin B yang cukup lengkap untuk fungsi badan yang optimum. 


Vitamin c- bantu menentang radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel dan membantu dalam pembinaan collagen 

Alfalfa - kaya dengan fiber, bertindak sebagai ejen detox untuk mengeluarkan toksin dalam badan 

ESP - serbuk protin, makanan kepada sel-sel. Protin yang cukup dengna 9 asid amino perlu penting untuk penghasilan sel kulit yang sihat dan gebu. 

Boleh baca juga rahsia bagaimana product-product ini membantu pn Khadijah untuk kekal awet muda dan tidak nampak dimamah usia di SINI 

Amacam?? Cun giler kan nenek khadijah ni..nak panggil nenek pun rasa macam tak sesuai je..vogue sangat! Ada yang kata tu gambar edit. Hahahahah comel je kata-kata itu. Boleh terjah FB pn Khadijah ni ya, dan tengok wajah-wajah beliau yang vogue itu. 

Ok la ummi taknak celoteh panjang. Apapun jangan abaikan nutrisi dalam badan, itu superb penting untuk kekal sihat dan cantik walaupun dah berusia. Ada kaitan saintifik bagaimana vitamin-vitamin tadi memberikan effect yang wow bila diamalkan dalam jangka masa yang panjang. 

Nak bekalan vitamin ni, boleh contact ummi terus 

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

Wednesday, September 14, 2016

Antioksidan Terbaik Untuk Perlahankan Pemusnahan Sel Oleh Radikal Bebas

Kenapa antioksidan diperlukan oleh badan?
Apakah pula antioksidan?
Adakah benar antioksidan boleh menyebabkan kita sihat dan terhindar dari penyakit?

Antioksidan = molekul yang menghalang pengoksidaan molekul lain.
Pengoksidaan = satu tindak balas kimia yang boleh menghasilkan radikal bebas, yang membawa kepada tindak balas rantai yang boleh merosakkan sel-sel.


Secara mudahnya, antioksidan ni menghalang pengoksidaan. 

Dari mana datang radikal bebas? 

Radikal bebas adalah sejenis metabolit yang sangat reaktif yang dihasilkan secara semula jadi oleh badan kita sebagai hasil daripada metabolisme dan tenaga pengeluaran normal.

Selain itu, faktor-faktor luaran seperti merokok, minum arak, makan terlalu banyak lemak, cahaya matahari, pendedahan kepada radiasi dan juga pencemaran persekitaran akan menghasilkan lebih banyak radikal bebas di dalam badan. 


Badan kita juga menghasilkan radikal bebas apabila kita bersenam dan apabila terdapat keradangan di mana-mana bahagian badan. 

Radikal bebas mencuri elektron daripada protein dalam badan anda, yang menyebabkab kerosakan teruk pada DNA dan struktur sel yang lain. 

Radikal bebas boleh menukar arahan dikodkan dalam rantaian DNA. Kerosakan sel yang disebabkan oleh radikal bebas yang kelihatan sebagai penyumbang utama kepada penuaan dan penyakit-penyakit seperti:

>> kanser
>> penyakit jantung
>> penurunan fungsi otak
>>sistem imun yang rendah
>>gout
dan berkait dengna 60 jenis penyakit lagi.

Nampak x penting untuk kita ambil anioksidan setiap hari? Jika badan tidak ada perlindungan daripada radikal bebas, sel-sel badan tidak dapat berfungsi dengan baik dan menyumbang kepada kmusnahan tisu dan kerosakan organ. Pilihan saya tentulah

VIVIX & Vitamin C 


Bercerita tentang Vitamin C, kat pasaran memang berlambak-lambak vitamin C ni tapi apa yang membezakan Vitamin C Shaklee dengan yang lain adalah Vitamin C shaklee bersumberkan bahan semulajadi (ekstrak jagung) dan ada teknologi sustain released.

Sebagai antioksidan, vitamin C boleh membantu:
  • Mengelakkan pengoksidaan dengan bertindak sebagai penderma elektron utama
  • Mengekalkan aliran elektron optimum dalam sel-sel 
  • Melindungi protein, lipid, dan unsur-unsur molekul penting yang lain dalam badan
  • Vitamin C juga penting untuk sintesis kolagen, yang merupakan komponen penting struktur tulang, saluran darah, tendon, dan ligamen.

Vivix pun kuasa antioksidan 13x dr resveratrol sahaja..dari 4 bahan botani yang utama iaitu anggur muscodine, Purple Carrot, Elderberry dan Japenese Knotweed.

Antara kelebihan resveratrol yang ada dalam Vivix adalah 
  • Menghalang penyebaran kanser, terutama kanser prostat
  • Menurunkan tekanan darah 
  • Menjaga kesihatan jantung dan meningkatkan keanjalan saluran darah.
  • Menormalkan tindak balas anti-radang 
  • Mencegah penyakit Alzheimer
Selain Vitamin C Dan Vivix, Vitamin E dan juga Carotomax(beta carotene) juga bertindak sebagai vitamin antioksidan.

Fungsi vitamin E adalah penting untuk 
  • perbaiki dinding sel, kulit, otot, saraf dan jantung
  • meningkatkan kesuburan suami isteri 
  • meningkatkn sistem imun tubuh 
  • mempercepatkan penyembuhan luka dan mengelakkan terjadinya parut
  • mengelakkan pembekuan darah 
  • mengurangkan tekanan darah 
Namun adalah penting untuk selidik dahulu sumber Vitamin E sebelum beli. Kesan vitamin E adalah lebih baik jika ianya bersumberkan dari bahan semulajadi, bukan sintetik dan juga mengandungi selenium untuk meningkatkan penyerapan vitamin E. 


Selain pengambilan antioksidan, adalah perlu juga kita menjaga pemakanan dan gaya hidup seharian. 
  • Kurangkan gula (terutama fruktosa) dan bijirin. Fruktosa menjalani tindak balas Maillard dengan protein, yang menyebabkan superoksida radikal bebas terbentuk dalam badan. Kurang gula boleh membantu mengurangkan tekanan antioksidan,
  • Kawal stress. Tekanan boleh memburukkan lagi keradangan dan fungsi imun yang lemah disebabkan oleh pembentukan radikal bebas. Kajian telah mendapati kaitan yang signifikan antara tekanan emosi dan psikologi yang teruk dan / atau kronik dan banyak isu-isu kesihatan.
  • Elakkan merokok. Merokok bentuk radikal bebas di dalam badan anda, yang mempercepatkan proses penuaan. Walaupun berada di sekitar orang yang merokok boleh menjejaskan kesihatan anda dengan merosakkan microcapillaries pada kulit anda, yang menghadkan keupayaan untuk menyerap nutrien, yang membawa kepada kedutan
  • Cuba teknik 'grounding' atau dikenali juga sebagai 'earthing' . Ianya mempunyai kesan antioksida yang membantu mengurangkan keradangan dalam badan.. Terdapat aliran malar tenaga antara badan kita dan bumi, yang mempunyai cas negatif yang lebih besar. Berjalan berkaki ayam di atas bumi membantu kita menyerap sejumlah besar elektron negatif melalui tapak kaki. 
Bagi yang nak mendapatkan perlindungan antioksidan dengan Vivix dan Vitamin C, boleh hubungi ummi. Prevention is better than cure. Jangan tunggu segala sel dah rosak, baru nak kalut cari perlindungan, Masa tu dah terlambat. Jadi buat pelaburan semasa sihat. 

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

Tuesday, September 13, 2016

Set Kecemasan (Shaklee First Aid Kit) di Rumah: Bila Keadaan Tak Diduga Menimpa

Ummi kompiden sangat setiap rumah kompem ada 1st aid kit kan especially kalau ada anak-anak kecik. Ye lah bila keadaan tak terduga datang, 1st aid kit ni lah yang boleh jadi penyelamat pertama sebelum refer ke klinik atau hospital. Kat rumah ummi pulak, seperti biasa ummi gunakan product Shaklee as 1st aid kit. 




Haa jangan tak tahu ya, product2 Shaklee ni memang terbukti berkesan kalau berlaku perkara-perakra yang tak diduga seperti cirit-cirit, luka, terkena air panas, demam dan sebagainya. 
Jadi inilah my 1st aid kit kat rumah



Stok yg wajib ada dan tak boleh putus. Ade anak kecik ni sakit tu tak diduga
Demam la...hfmd la..batuk la..selsema la..aih mcm2

Jadi 3 ni wajib ummi sediakan

(1) Nutriferon - untuk imun booster. Kalau imun kuat, if demam or batuk ke ape tak berlarutan. Biasanya 2 hari je dah baik. Risau juga kan lagi2 isu vaksin tak vaksin ni. Antibodi kene kuat walaupun budak2 ni semua divaksinkan. Sebagai langkah pencegahan juga, ummi pastikan makan sekurang-kurangnya 3x seminggu

(2) Omega guard - my helper kalau batuk berkahak. Umar pun ummi dah kasik sebab dia mudah kena serangan batuk. Una pulak memang tiap2 hari mkn. Dia mmg sangat jarang batuk berkahak dan demam..dh besar ni boleh kata tak pernah kena. Alhamdulillah.

(3) Herbal blend - kalau ade bintik2 merah terus sapu. Ruam lampin, terus sapu. Jadi tak pernah ade kes ruam yg teruk. Masa umar kena hfmd pun totally sapu dgn herbal blend. Yg penting bebas paraben.

Boleh baca kisah semasa Umar kena HFMD baru-baru ni di SINI

3 ni paling wajib ada kt rumah. Walaupun yg lain2 tu memang perlu jugk tapi yg ni tak boleh putus. G mana2 pun bawak.

Thanks to Shaklee sebab sediakan product yg sangat membantu mak anak kecik ni. Banyak tolong kami dari melawat klinik 😊😊

Kalau mak2 di luar sana yg nak perkasakan imun anak2, boleh la guna apa yg sy guna ni.
Prevent is better than cure. Ibarat kita ambil insurans utk anak2..mcm tu la juga ambil vitamin utk jg kesihatan mereka.

Selain tu, kat rumah juga memang disediakan Performance Drink. Minuman isotonik yang bebas gas. Sangat berguna kalau demam dan cirit birit. Masa suami ummi kena demam denggi dulu, performance drink tak pernah putus. Walaupun platlet drop, tapi tak warded bila doktor tengok macam tak rupa orang kena demam denggi - cergas semacam je. Alhamdulillah.

Baca juga >> Cara Naikkan Platelets Demam Denggi Elak Kematian



Ummi juga sediakan Basic H di rumah yang juga boleh bertindak as 1st aid kit especially kalau terkena air panas atau minyak panas. Just basuhkan dengan menggunakan Basic H dan sapu Herbal Blend. Kalau teruk, lepas tu boleh terus ke klinik.

Bila anak-anak demam pun ummi mandikan mereka dengan Basic H dan sapu herbal blend. So far suhu tak tinggi bila guna 2 product ni.

Kalau anda semua nak ada first aid kit yang semulajadi ni, boleh hubungi ummi untuk dapatkannya. Ummi share apa yang ummi guna dan berkesan untuk seluruh ahli keluarga ummi. Yang penting ianya bebas dari bahan kimia merbahaya dan dari bahan-bahan semulajadi.

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

Monday, September 12, 2016

Beza Vitamin Shaklee dengan Vitamin Di Farmasi: Landmark Study Membuktikannya

Ummi pernah dapat soalan dari customer, "Apa beza vitamin Shaklee dengan Vitamin Di Farmasi" Same je kan? Semuanya vitamin. Vitamin untuk bagi nutrisi tambahan.

Ada juga yang berkata..

" Semua vitamin sama je...kt farmasi berlambak2 vitamin pilih aje"

" Beli je makanan tambahan yg bumiputera buat..support golongan bumiputra berniaga..banyak je boleh pilih mana satu nk"

" Dah dia jual product tu mestilah dia kata product dia terbaik"


Selama 4 tahun berkecimpung dalam bisnes shaklee ni, ummi pernah dengar perbualan-perbualan mcm ni.

Ummi nak kabo ni, sememangnya Vitamin Shaklee memang nyata berbeza dengan Vitamin Di Farmasi atau di pasaran Facebook. Ada banyak perbezaan yang akan ummi rungkai dalam entri kali ni.

No1: Jangan pukul rata semua vitamin sama. Apa lagi nak banding vitamin Shaklee dengan vitamin di farmasi. Yang di farmasi kemungkinan ada yang sintetik (mostly).


No 2: Banyak product sebenarnya belum mendapat kelulusan KKM, setakat dapat notifikasi sudah riuh sekampung dicanang "kelulusan KKM"...2 3 bulan kemudian terpapar di akhbar "product XX beracun" ..masa tu dah berkotak-kotak selamat masuk dalam badan pengguna.. ish menakutkan...jangan ambil risiko.

No 3: Perlu la dikaji kenapa dia bilang product dia terbaik. Kalau temui jawapannya, why not kamu cuba kan?

ummi bilang product yg ummi jual memang diakui terbaik. Boleh percaya? Meh ummi bantu anda untuk tahu info ini.

Product Shaklee mempunyai Landmark Study dan diiktiraf oleh third party. Landmark study ni membuktikan makan 'real food' BELUM cukup untuk dapatkan nutrisi dan merendahkan risiko pendapat penyakit kronik..

Landmark study juga membuktikan pengambilan vitamin dari brand lain memberi keputusan berbeza berbanding makan vitamin Shaklee. Sekaligus membuktikan andaian NO 1 di atas salah. Yang paling lucu, risiko yg tak makan vitamin langsung lagi rendah pula berbanding dengan yg makan vitamin dr brand lain.


Belum cukup puas hati dengan Landmark Study? Anda boleh subscribe "Consumer Lab" untuk gali bagaimana vitamin Shaklee diiktiraf segala ingredient dan kebagusannya berbanding vitamin lain.

Persoalan di sini, syarikat vitamin mana yang buat Landmark Study selain Shaklee?

Jawapan : Tiada!

Jika kita mahu yang terbaik, sudah pasti kita pilih yang terbaik. Dan memang terbukti Shaklee terbaik untuk pemilihan supplement tambahan.


Dan ingat satu lagi, vitamin bukan lagi kehendak tapi keperluan.
If u choose to be healthy in a great and better way, then u should choose Shaklee.


Jadi bukan setakat kelulusan KKM, tapi juga pengiktirafan peringkat global siap masuk dalam jurnal nutirisi antarabangsa. Apa lagi yang nak dicari kan?  Jika kita mmg pilih yg terbaik dalam segala perkara,kenapa untuk kesihatan sendiri, utk tubuh badan sendiri kita nak amik yang cikai-cikai je kan?? 

Jadi jika anda sedang mencari pemkanan tambahan utk support nutrisi dlm bdn,Shaklee pilihan yg paling baik dan paling selamat. 

Hubungi ummi utk dapatkan rangkaian product shaklee

Nurul aziyana ( Id 886587)
012 9576 172 
Cod area ; seluruh indera mahkota, Taman Polo, Uia, Polisas, Bukit Rangin, Permatang Badak,Bandar Kuantan,Air Putih, Semambu 

Sunday, September 11, 2016

Pesakit Kanser Payudara Berjaya Rencatkan Sel Kanser Dengan Amalan Ini Selama 6 Bulan

AWAK ADALAH PESAKIT PERTAMA YANG KAMI JUMPA MEMBERI RESPON YANG CUKUP BAIK TERHADAP RESVERATROL - Head of Surgical Oncologist

Ini ayat keramat dari doktor kepada Barbara, bekas pesakit kanser yang berjaya survive dalam perjuangan beliau melawan kanser. 



October 2006 - Barbara didiagnos mengidap breast cancer

Ramai yang tahu kan penyakit kanser ni bukanlah penyakit yang boleh dibuat main-main. Dalam masa singkat, nyawa boleh melayang dek kerana serangan sel-sel kanser yang mengganas tanpa kenal erti kasihan. Dan kanser payudara adalah salah satu kanser yang snagat ditakuti oleh wanita. 


Kebanyakan pengidap kanser memang berakhir dengan kematian. Hnaya segelintir yang berjaya teruskan kehidupan dengan sihat.

Ada 2 ketulan di payudara Barbara. Sepanjang tempoh mengidap kanser ini, beliau cuba ikhtiar dengan buat rawatan
>> Chemoteraphy
>> Herceptin (sejenis ubat yang diguna bersama rawatan chemo untuk meningkatkan survival rate)
>> Radiation 

Alkisahnya perkenalan dengan Shaklee bermula selepas sesi kemoterapi.

Selepas kemo, beliau ambil Nutriferon, Ostemtrix, Vitamin C dan Vitalea. 6 bulan sebelum checkup dengan doktor, beliau ambil VIvix.

Apa yang berlaku selepas itu buat doktor terperanjat kerana hasil pemeriksaan mendapati ujian darah cukup baik. Biasanya selepas kemo , kebanyakan pesakit akan alami situasi lemah sistem imun, keguguran rambut, badan yang tidak bertenaga. Tapi berbeza dengan tahap kesihatan Barbara.

Dan beliau cuba tanya doktor, ada ke ape-ape yang boleh merawat kanser atau sekurangnya-kurangnya menahan sel kanser dari membiak.

Jawpan doctor : NO tapi ada satu bahan yang boleh cegah berlakunya pembiakan sel kanser pada payudara dan prostat dan mereka sedang apply grant untuk nak buat ujian klinikal tentang tu.

Dan bahan tu adalah RESVERATROL.

Barbara pun terus bgtau yang dia sedang ambil Vivix Shaklee (resveratrol) dah 6 bulan. Dan doktor tu sangat terkejut. Dia jumpa dengan real testimoni mengenai resveratrol. Bukti kajian sudah ada di depan mata beliau.

Apa kaitan Resveratrol dengan Kanser? 
Bagaimana Resveratrol boleh membantu dalam merencatkan sel-sel kanser? 

Jawapan kepada persoalan ini boleh dirujuk dalam entri di bawah 
Sebenarnya ini bukanlah satu-satunya testimoni pesakit kanser yang berjaya melawan kanser dengna supplement Shaklee...ramai lagi yang akhirnya kembali sihat dan bebas kanser. 

Resveratrol memang terbukti berkesan untuk merencatkan sel kanser. Dan resveratrol ada dalam Vivix, tonik terbaik keluaran Shaklee. 


Jika anda juga adalah salah seorang dari pengidap Kanser dan sedang dalam perjuangan melawan kanser, Vivix adalah yg terbaik untuk anda 

Hubungi ummi untuk dapatkan tonik Vivix. Rencatkan sel kanser dengan kehebatan Vivix.

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

Labels

VIVIX (51) ESP (48) shaklee (47) Vitamin C (37) nurhusna (33) Bcomplex (28) Vitamin E (28) Omega Guard (27) ALFALFA (26) Ostematrix (25) Tips Kesihatan (23) hobby (23) Ahli SHAKLEE (20) me (19) Kelebihan Ahli Shaklee (18) VITALEA (18) Zink (18) GLA (17) Kelebihan Bisness Shaklee (16) recipes n food (16) TIPS KURUS (15) makan-makan (15) sew (15) suka-suki (14) COLLAGEN (13) contest (13) mealshake (12) tips kecantikan (12) Cara Daftar Ahli SHAKLEE (11) Jerawat (11) Resepi (11) nasihat (11) Detoks (10) Kanser (10) motivasi (10) ww (10) Carotomax (9) Garlic (9) PROMOSI BULANAN (9) breastfeeding tips (9) parenting (9) COQ10 (8) Cinch Shake (8) Herb Lax (8) Lecithin (8) Tips kesuburan (8) anak (8) tazkirah (8) #tsunamishaklee (7) NUTRIFERON (7) Parut (7) Set Berpantang (7) Set Bersalin SHAKLEE (7) Set Detox (7) Tips Bisnes (7) Tips Penyusuan Susu Ibu (7) Ilmu Vitamin (6) Set Kulit Cantik (6) Tips Kehamilan (6) Tips Parenting (6) Tips Pemakanan Anak (6) Vitamin Turunkan Kolestrol (6) holiday (6) pregnancy (6) sweet home (6) Cabaran Blog (5) Chewable C (5) Cinch Energy Tea (5) Jeragat (5) Kencing Manis (5) Kolestrol Tinggi (5) Letih (5) Performance Drink (5) Set Kuruskan Badan (5) Set NutriWhite (5) baby quilt (5) breastfeeding (5) impian (5) Amalan Rohani (4) Berhenti Rokok (4) Diabetes (4) Event SHAKLEE (4) Gemuk (4) Ilmu Kesihatan (4) JHT (4) Kulit Gelap dan Kusam (4) NutriWhite Shaklee (4) Parasit Detox (4) Peppermint Ginger (4) Set Mighty 3 Gems (4) Set Puasa (4) Set Vitamin Kulit (4) Testimoni SHAKLEE (4) Tips Anak Pintar (4) buku (4) craft (4) deco (4) giveaway (4) ilmu (4) omega (4) pesanan (4) vitamin kesuburan (4) 7 Sebab (3) Basic H (3) Blog Challenge (3) Cyst (3) Haid Tidak Teratur (3) Kulit Berminyak (3) Nutrisi Ibu Hamil (3) Pengedar SHAKLEE Kuantan dan Kemaman (3) Sakit Lutut (3) Sakit Sendi (3) Set Ibu Menyusu Shaklee (3) Set Jerawat Kronik (3) Set Perut Kempis (3) Set Vitamin Antioksidan (3) Set Vitamin Ibu Hamil (3) Set Vitamin Suami Isteri (3) Sewing (3) Tips Bersalin (3) Tips Kewangan (3) Tips Sihat Semasa Hamil (3) anniversary (3) birthday (3) blog (3) ramadhan (3) raya (3) rumah (3) solid food (3) teladan (3) vitamin (3) vitamin HB LOW (3) Anak Enggan Makan (2) Asma/Asthma (2) Batuk Berkahak (2) Bau Badan (2) Bengkak Susu (2) Cara Order Product Shaklee (2) Chickenpox/Cacar Air (2) Darah Tinggi (2) Demam Denggi (2) Dish Wash (2) Eczema (2) Eye Bag (2) Eye Treatment Enfuselle (2) GASTRIK (2) Get Clean Fresh Laundry (2) Heartburn/Pedih Ulu Hati (2) Herbal Blend (2) Jana Income Dari Rumah (2) Kahak (2) Kedut Penuaan (2) Kulit Kering Bersisik (2) Lenguh Badan (2) Letih Ketika Hamil (2) Loya Hamil (2) Mata Rabun (2) Penat Badan (2) Pengedar SHAKLEE Negeri Sembilan (2) Perut Buncit (2) Phytocol-ST (2) Pori Terbuka (2) Psoriasis (2) Resepi Masker (2) SKIN CARE SET (2) Sakit Pinggang (2) Sejarah Shaklee (2) Selulit (2) Sembelit Ketika Pantang (2) Senggugut (2) Set Badan Letih (2) Set Ibu Menyusu Premium (2) Set Menyusu (2) Set Rambut Gugur (2) Set Sakit Sendi (2) Set Tingkatkan Metabolisme (2) Set Vitamin Menyusu (2) Stretch Mark (2) Susu Badan Kurang (2) Tempat Makan Best (2) Tips Kejayaan (2) Tips Rawat Chickenpox (2) Tips Rumahtangga (2) Travel (2) Tumit Kaki Pecah dan Kasar (2) friends (2) gadjet (2) kenangan (2) kesihatan (2) lelaki dan perempuan (2) toys (2) Alergik (1) Amal Bakti (1) Anak Mudah Lupa (1) Anak Sembelit (1) Angin Dalam Badan (1) Badan Lesu (1) Badan Tinggi (1) Batu Karang (1) Bayi Pra Matang (1) Bell's Palsy (1) Bertenaga dan Sexy (1) Bina Otot (1) Blackhead (1) Buah Pinggang Rosak (1) Buasir (1) Cara Tentukan Waktu Subur (1) Contact (1) Cramp Kaki (1) DTX Complex (1) Dark Circles (1) Diabetes Semasa Hamil (1) Door Gift Kahwin (1) Eat Clean (1) Ekzema (1) Gemuk Lepas Bersalin (1) Glaucoma (1) Gout (1) Gusi Berdarah (1) HFMD (1) Hamper Hadiah (1) Hilang Mengantuk (1) Hypotiriod (1) Isu Shaklee (1) Jaundis (1) Kasut Sekolah Putih (1) Katarak (1) Kayap (1) Keguguran (1) Kejang Kaki (1) Kelebihan Air Kelapa (1) Keloid (1) Kencing Berdarah (1) Keputihan (1) Ketumbuhan (1) Kulit Kusam (1) Kulit Sensitif (1) Kurang Berat (1) Kurang Selera Makan (1) Masalah uban di usia muda (1) Mata Silau (1) Mati Pucuk (1) Menopause (1) Menu Berpantang (1) Migrain (1) Minor Stroke (1) Motivasi Suami Isteri (1) Ostemtarix (1) Overnight Renewal Whitening Cream (1) PCOS (1) Pengedar SHAKLEE JOHOR (1) Pengedar SHAKLEE Kedah (1) Pengedar SHAKLEE Kuala Lumpur dan Selangor (1) Pengedar SHAKLEE Melaka (1) Pengedar SHAKLEE Perak (1) Pengedar SHAKLEE Terengganu (1) Penjagaan Bayi (1) Pori Besar (1) Rabun (1) Rabun Malam (1) Rambut Bercabang (1) Rambut Gugur (1) Rambut Kering (1) Replenishing Conditioner (1) Resdung (1) Resepi Cinch Shake (1) Resepi Makanan Laut (1) Revitalizing Shampoo (1) SET J1 J2 (1) SLE (1) Sakit Belakang (1) Sambal Rangup (1) Selsema (1) Sembelit (1) Sembelit Ketika Hamil (1) Serunding Compact (1) Set Asthma (1) Set Enfuselle Kulit Berminyak (1) Set Enfuselle Kulit Kering (1) Set Haji/Umrah (1) Set Ibu Hamil (1) Set Jeragat (1) Set Kesuburan Wanita (1) Set Parut (1) Set Payudara Anjal (1) Set Pembedahan (1) Set Pencuci (1) Set Resdung (1) Set Sahur (1) Set Tambah Berat Badan (1) Set Vitamin Darah Tinggi (1) Set Vitamin Kecilkan Pori Wajah (1) Set Vitamin Kesuburan Lelaki (1) Set Vitamin Lelaki (1) Set Vitamin Muda (1) Set Vitamin Selepas Pembedahan Tulang (1) Set Vitamin Selulit (1) Set Vitamin Untuk Pelajar (1) Set ibu Menyusu Bajet (1) Shak (1) Shaklee 1st Aid Kit (1) Shaklee Effect (1) Shaklee Go Online (1) Shaklee distributor (1) Sijl Halal Shaklee (1) Slip Disc (1) Soft Fabric Concentrate (1) Sukar Hamil (1) Tambah Berat Badan (1) Tibi (1) Tips Dapur (1) Tips Deco (1) Tips Penjagaan Anak (1) Tips Penjagaan Bayi Pramatang (1) Tonsil Bengkak (1) Turun Berat Badan (1) VITAMIN CERGAS (1) Vitalea For Kids (1) Vitamin Berpantang (1) Vitamin shaklee (1) Whitehead (1) YES Program (1) beli online (1) family (1) great weekend (1) iium educare (1) jualan (1) kecantikan (1) kelebihan vitamin shaklee (1) kerja (1) kewangan (1) majalah (1) marshmellow (1) open for order (1) petua (1) quilling art (1) shjavascript:void(0);aklee (1) solid foods (1) taska (1) tip (1) tips (1) tsunamishaklee (1) tutorial DSLR (1) wedding (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Nurul Aziyana 2014 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.