Wednesday, August 24, 2016

Cara Kurangkan Sakit Slip Disk Elak Kerosakan Saraf Kekal

First time dapat customer yang alami slip disc, ummi baru tahu macam mana keadaan bila kena slip disc ni. Nak bangun sakit, nak duduk pun sakit. Dari tengkok sampai ke kaki sakitnya. Bayangkan kalau sepanjang masa sakit, kompem payah nak buat kerja-kerja harian kan.

Bila bagi cadangan untuk kurangkan sakit slip disc, alhamdulillah 2 minggu sakit tu dah kurang? Apa yang membantu cust ummi tu rasa lega dari sakit slip disc ni? Haa ini la yang ummi nk share pada entry kali ni.

Mungkin ada yang tak tahu slip disc ni ape kan? Meh ummi story sikit. 

Slip disc =  bahagian cakera dalaman yang lembut telah terkeluar dari lingkaran luar.



Dalam sturktur tulang belakang kita, ada satu kusyen pad yang bertindak sebagai pelindung antara tulang-tulang.Pad ni lah yang dipanggil disc. Jadi slip disc ni berlaku bila disc tadi tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang. Itu yang buat terasa sakit. 

Ada banyak faktor kenapa berlaku slip disc ni. Antaranya adalah 
  • Penuaan. Bila dan menua, sel-sel pun dah banyak yang rosak, ligamen yang pegang disc juga turut lemah. Jadi slip disc pada warga emas memang banyak berlaku 
  • Selalu angkat objek besar dan berat. 
  • Berat badan berlebihan juga mempunyai risiko yang tinggi untuk disc tergelincir kerana disc mereka mesti menyokong berat badan tambahan.
Tanda-tanda berlaku slip disc
  • Kesakitan dan kebas, biasanya pada sebelah badan
  • Sakit yang meliputi tangan atau kaki 
  • Kesakitan yang lebih teruk pada waktu malam atau dengan pergerakan tertentu
  • Sakit yang bertambah teruk selepas berdiri atau duduk
  • Sakit ketika berjalan jarak yang dekat
  • Kelemahan otot yang tidak dapat dijelaskan
  • Rasa semut-semut, sakit di kawasan yang terjejas


Jangan buat main ye.

Slip disc yang teruk boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.

Dalam kes yang sangat jarang berlaku, slip disc boleh menyekat impuls saraf ke saraf cauda equina di bawah belakang dan kaki.

Jika ini berlaku, anda mungkin kehilangan kawalan pundi kencing.

Whoaa!

Satu lagi komplikasi jangka masa panjang dikenali sebagai saddle anestesia. Dalam kes ini, slip disc memampatkan saraf dan menyebabkan anda kehilangan sensasi di bahagian dalam paha, belakang kaki, dan di sekitar rektum.

Memang menakutkan!

Jadi kalau ada masalah ni, bagaimana nak bantu anda untuk kurangkan rasa sakit? Vitamin Shaklee adalah salah satu ikhtiar.

Ummi akan cadangkan product VIVIX, OMEGA GUARD dan OSTEMATRIX untuk masalah slip disc. Ni antara testimoni customer ummi yang dah mencuba vitamin Shaklee. Sebelum ni beliau mengadu menderita sakit tulang seolah kena radang tulang, nak bangun punya la seksa, bila bergerak mula rasa sengal, sakit tumit, lutut dan pinggang. Boleh imagine punya payah nak bergerak kalau rasa macam ni kan? 

Lepas seminggu ambil konssiten ikut aturan yang ummi ajar, ini yang beliau kongsikan dengan ummi 





Atasi rasa sakit akibat slip disc dengan Vivix, Omega Guard dan Ostematrix 

Vivix - membantu dalam perlindungan sel dan baikpulih sel di peringkat DNA 
Omega Guard - bersifat sebagai antiradang. Keradangan boleh menimbulkan rasa sakit. 
Ostematrix - menguatkan tulang dengan bekalan kalsium, magnesium dan vitamin D

Berapa harga 1 set ? 

1 Set  (Vivix, Omega Guard , Ostematrix )  = RM639.50
Anda akan menerima KEAHLIAN PERCUMA dengan pembelian set ni. Bukan itu sahaja, kos penghantaran juga percuma dan tidak ketinggalan anda juga akan dapat cashback berjumlah RM26.90

Mahal? 

Tunggu dulu. product kualiti tinggi ini telah diiktiraf di peringkat dunia dan disokong oleh third party. Anda laburkan wang dengan product kualiti dunia yang dijamin sebagai SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN DAN SENTIASA SEMULAJADI. 



Dan ada apa di sebalik harga yang murah? 

Umi yakin anda bukan semata-mata nakkan yang murah tapi sudah tentu anda juga nakkan kualiti product yang bagus dan tidak lupa servis yang bagus selepas pembelian. Anda boleh elakkan pening di kemudian hari bila makan product yang tidak berkualiti dan tidak memberi impak pada keseluruhan kesihatan. Impaknya, anda mungkin mencari yang lain pula dan wang habis begitu saje. 

Anda nak bukti product Shaklee lebih baik dari yang lain? 

Ummi sediakan result dari Landmark Study tentang product Shaklee


Graf pertama menunjukkan mereka yang makan product brand lain mempunyai peratusan lebih tinggi terhadap diabetes berbanding mereka yang tidak mengambil apa-apa vitamin. Nampak kenapa ia berlaku?

Jadi ummi tak mahu anda bakal menjadi salah seorang yang menambahkan statistik tersebut. Jangan buang masa dengan product yang tidak tahu di mana asas dan kajian. Kesihatan anda lebih bermakna dari wang. 

Nak dapatkan set ni?  Boleh hubungi ummi di talian berikut. Ummi consult anda sehingga anda betul-betul puas hati dengan tahap kesihtan anda.

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan









Monday, August 22, 2016

Kelebihan Bisnes Shaklee : Trip Percuma ke Orlando Sebagai Reward

Bila kita berpenat lelah usaha, tentulah kita nak merasa hasilnya. Panggilan surat dari pihak Shaklee untuk trip percuma ke Orlando, US kali ni disambut dengan kesyukuran. Nikmat mana yang engkau nak dustakan wahai Nurul Aziyana.


Sesungguhnya aku bersyukur ya Allah. 

Walaupun trip kali ni husband yang pergi, bukan saya tapi ianya tetap merupakan kepuasan saya kerana layak dapat tiket yang bukan calang-calang ni. Jauh di sudut hati, saya juga teruja. Alhamdulillah. 

Bukan mudah untuk dapatkan kelayakan trip ni. Tapi saya percaya siapa yang tak pernah jemu berusaha, Allah pasti akan bagi. Saya hanya pegang yang ini. Siang malam saya  berdoa agar saya sentiasa istiqamah dalam apa jua yang saya buat. Saya mintak Allah jauhkan saya dari rasa jemu dan malas. Saya mintak Allah bagi kekuatan kepada saya untuk saya sabar dalam bisnes ni.

Delegasi iReach ke Orlando

Sememangnya bisnes ni special. Sebab kita fokus lebih untuk tolong orang mendapat kesihatan dan kecantikan. Bayangkan kalau yang satu muka jerawat tapi kita dah tolong mereka clearkan jerawat sampai boleh dapat kulit yang gebu tanpa langsung membahayakan mereka..itu satu kepuasan yang tak boleh nak explain. Itu belum lagi yang pulih dari sakit-sakit kronik. Yang ada masalah kurang susu badan, dan banyak lagi la. Tapi kita boleh bantu mereka untuk selesaikannya. Puas hati beb!

Penginapan sepanjang berada di sana memang unik. Hotel dalam taman. Siap ada alligator lagi tau. Suasana yang damai. Delegasi diraikan dengan penginapan hotel 5 bintang. Rate penginapan 1 malam di hotel ni adalah dalam lingkungan RM500-RM600 untuk satu malam. Delagasi menginap di sana selama 6 malam..






Menarik sangat penginapan ni kan? Kalau uolls dapat treat macam ni, suka tak? Kompem la terlebih suka kan. Kenangan indah yang pasti terpaut di ingatan. Ini baru penginapan, belum lagi cerita tentang seprais gift dalam bilik.

Ni antara gift yang dapat dari pihak Shaklee


Dinner Treat oleh Pihak Shaklee

Sepanjang 12 hari di sana, banyak tempat-tempat best yang Shaklee bawak. Ummi belanja gambar je la ye :)

Untuk 3 hari pertama, delegasi menyertai Shaklee Global COnference. Sebagai SID, peluang menyertai global conference ni memang merupakan peluang yang sangat ditunggu sebab global conference ni la yang banyak memberi input kepada SID terutama dari segi product dan juga leadership. Dan masa ni juga la dapat berkenalan dengan SID yang cemerlang seluruh dunia sebab semuanya berkumpul di Global Conference



Suami berpeluang untuk duduk di kerusi Dr Forest Shaklee


Selepas attend Global Conference, Shaklee bawak ke tempat-tempat yang menarik sebagai treat kepada leader2 yang hadir. Bukan senang woo nak jejak tempat macma ni. Kalau pergi sendiri mungkin akan fikir 2 3 kali sebab kos yang mahal. Tapi dengan Shaklee, boleh nikmatinya dengan percuma. Rugi siapa yang tak usahakan bisnes ni betul- betul.

Disney Spring 




Yang ni adalah THE LARGEST DISNEY STORE in the world


Universal Studio, Orlando 





The LARGEST Hard Rock Cafe in the world ..terletak kat Orlando juga. Peminat HRC ni memang kompem akan beli baju. Kali ni hubby tak sempat nakbeli sebab tak cukup masa dek kerana sesat..hahahahah kesian sangat.

Kennedy Space Center






Tiket masuk ke Kennedy Space Center ni almost 100usd tau tapi nama dah Shaklee treat kan..semuanya free lah.

Lepas tu ada lunch treat pulak dengan astronout. Memang syiok la kan dapat dengar perkongsian dari astronout..bukan senang nak dapat peluang ni tau.Kalau sendiri-sendiri memang tak la.

Medievel Times 

Delegasi Shaklee juga di bawa ke sini. kt sini diorg dapat treat macam King. Khas untuk shaklee, delegasi dapat seat VVIP tau. Nak masuk sini pun kos aduhai...urut dada. Tapi dengan Shaklee, it's FREE.






Haaa seronok kan? Sebelum bertolak, Shaklee juga bagi 300 USD kepada setiap orang delegasi.Bukan sahaja dapat luggage dan tshirt tapi juga duit makan pun diberi.


Seronok? Of coz memang sangat seronok. Layanan 5 bintang memang tak pernah mengecewakan. Tapi macam mana nak dapat semua ni? Sudah tentu la dengan usaha berterusan yang tak pernah kenal erti jemu. Kalau jemu, tak kesampaian la jawabnya. 

Inilah keseronokan dalam berbisnes Shaklee. Dan pilihan ummi untuk daftar ahli Shaklee pada tahun 2012 memang pilihan yang tepat. Lebih tepat bila ummi putuskan untuk mulakanbisnes ni lebih awal. 

Mau turut serta dalam bisnes yang sangat seronok ni? Boleh hubungi ummi. Langkah pertama haruslah daftar ahli Shaklee terlebih dahulu. Dan bagi pengguna setia Shaklee yang masih belum register ahli, adalah lebih mudah dan menguntungkan jika anda daftar ahli terlebih dahulu untuk mulakan bisnes ni 

 SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan







Tuesday, August 16, 2016

Skincare Paling Jimat Untuk Aktiviti Mobile Spa

Pernah dengar mobile spa? Atau dengan kata lain spa bergerak. Sekarang ni orang malas dah nak gi spa, tak punya cukup masa untuk ke spa. Jadi bila ada servis mobile spa ni, tu menjadi pilihan ramai orang
Yang paling senang sebab tak perlu buka premis perniagaan sebab kita akan ke rumah pelanggan untuk buat rawatan muka atau mandi bunga. Dan mereka pun mungkin rasa lebih selesa sebab buat kat rumah sendiri.

Haaa kalau rajin, pengusaha mobile spa ni boleh capai income RM10k tau sebulan. Jangan main-main. Ummi pun ada hasrat nak buat mobile spa ni..macma best je kan..hiih tapi buat masa sekarang ni takde peluang lagi atas faktor kekangan waktu. 

OK yang sebenarnya entry kali ni ummi nak share pada mereka di luar sana yang berkeinginan untuk buat mobile spa ni skincare yang sangat bagus untuk diguna semasa buat servis ni. 

Puan/Cik boleh guna SET PENJAGAAN KULIT NUTRIWHITE. Set ni sesuai digunakan oleh semua jenis kulit  samda normal mahupun berjerawat.



Kenapa ummi sarankan set nutriwhite? Ini kelebihan-kelebihan yang juga boleh memberi jaminan penggunaan yang selamat. 
  • Dibangunkan SAINTIS dan pakar-pakar Jepun dan Amerika Syarikat. ( bukan bahan diambil sebarangan dari negara jiran, diarahkan kilang bungkus dan jenamakan semula ).
  • Tiga tahun pembangunan produk.( bukan sebulan dua sebagaimana produk murahan dalam pasaran ).
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah. Diperoleh dari 16 buah negara.
  • Unik, pengwujudan ekslusif pelbagai dimensi pendekatan untuk pemutihan.
  • Ramuan gabungan yang optimum.
  • Selamat dan berkesan.
  • Vitamin C derivatif, ramuan selamat dan terbukti yang digunakan dalam formula Shaklee untuk mendapatkan manfaat yang maksimum tanpa risiko kesan sekunder.
  • Patent-pending whiten-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan LEBIH PUTIH, KULIT LEBIH CERAH DAN BERCAHAYA.
Nak buat mobile spa ni bukan semata nak dapatkan income. Tapi pasangkan niat nak rawat wajah orang. Jadi biar lah guna product yang bebas kimia dan tak mendatangkan mudarat pada mereka. Apa yang kita tepek kt muka customer, biarlah sesuatu yang bukan sahaja berkesan tapi selamat. Income pun berkat. Ye dak?

Jadi pada semua yang berminat untuk mengusahakan mobile spa, boleh pilih SET NUTRIWHITE sebagai product skincare anda. Satu lagi kelebihan bila menggunakan set ni adalah ianya boleh tahan sehingga setahun walaupun sehari 5orang customer yang anda rawat muka mereka.

Baca juga >> Skincare Berkesan dan Terbaik Tanpa Merosakkan Kulit

Baca juga >> Serum Untuk Kulit Cerah, Licin dan Tegang - Jeragat Pun Kurang

Pengguna product nutriwhite hanya sedikit sahaja kerana kepekatannya yang tinggi. Katakan cas rawatan adalah RM50. Sehari 5 orang pelanggan. Jadi total income sehari RM250. Sebulan? Cecah RM7500. Dengan bekal modal harga 1 set lengkap Nutriwhite yang tak sampai RM1K, cuba lihat berapa kali ganda keuntungan yang diperolehi? Jimaaaaaat yang amat sangat. 

Bagaimana pula menggunakan SET NUTRIWHITE dengan betul? Itu jangan risau. Ummi boleh ajar since ummi pun memang menggunakan set ni sudah 3 tahun dan telah hadir kelas product ni juga.



Jadi bagi mereka yang nak usahakan mobile spa, boleh hubungi ummi untuk pembelian 1 set Nutriwhite. 

BERITA BAIK! Dengan pembelian 1 set ni akan dapat PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE dan juga cash back. Haa brape banyak untung tu? Baaanyak kan? Sebab tu ummi kata jimat.

Jadi jangan tunggu lama-lama..segera jana pendapatan dari mobile spa dengan set nutriwhite ni. Pengguna yang puas hati kompem akan repeat lagi servis uolls tau. Dan yang paling bagusnya, uolls juga boleh jual product Nutriwhite ni kepada pelanggan yang sukakanya. 2 jenis income dah kat situ. Sape bijak memang takkan lepaskan peluang emas ni

Jika uolls salah seorang yang bijak tu, meh contact ummi untuk step yang seterusnya. Pakej lengkap iolmu tentang product ummi ajar dari A to Z.

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan



Monday, August 8, 2016

Cara Cerahkan Kulit Dengan Product Jaminan Ujian Klinikal

Ramai orang obses dengan kulit cerah. Product cerahkan kulit melambak-lambak kat pasaran. Iklan-iklan di IG untuk kulit cerah putih gebu toksah cakap, bersepah!
Tapi adakah selamat? Bereksan 7 hari tapi merana berbulan-bulan, siapa mau ambil tanggunjawab? Sanggup ambil risiko semata-mata untuk kulit cerah?



Penting bila nak pilih set penjagaan muka untuk dapatkan kesan kulit cerah dan gebu, buat la sedikit kajian. Jangan cepat dan mudah terpengaruh dengan iklan terutama testimoni-testimoni yang hot. Langkah bijak, lepas lihat testimoni selidik dahulu kandungannya, apa sumbernya terutama kalau product tu dijual dengan harga murah.

Sanggup merana kulit rosak akibat terburu-terburu nak cerah?

Kenapa ummi cakap macam ni? Sebabnya ramai yang datang mengadu kulit rosak setelah cuba product itu product ini. Product yang glemer keluar kat kaca tv pun ada. Jadi nak cari penyelesaian dan mintak ummi tolong.

Jerawat naik dengan kronik
Kulit muka berminyak
Jeragat makin tebal dengan tompok-tompok hitam yang jelas kelihatan
Kulit pipi jadi merah


Dan macam-macam lagi sampai ada juga yang trauma dengan keadaan kulit wajah.

Jadi, nasihat ummi buat la research sedikit. Jangan terburu-buru nak tampil cerah dalam tempoh singkat. Untuk pengetahuan, kulit yang sihat adalah kulit yang cukup nutrisi luar dan dalam. Dan nutrisi yang cukup juga boleh mengelakkan kulit dari terdedah pada masalah-masalah kulit.

Bagaimana nak cukupkan nutrisi luar dan dalam? Kita perlukan sumber vitamin dan mineral tertentu untuk penjagaan kulit. Juga memerlukan pengambilan air yang cukup, pengawalan stress yang betul serta cara penjagaan kulit yang teratur.

Ummi nak kongsi bagaimana seseorang boleh dapatkan kulit yang sihat. Dah sihat, nak cerah pun takde masalah. Siap boleh dapat pakej gebu halus mulus lagi tanpa risau dengan kandungan bahan kimia merbahaya sebab cara ini adalah dengan memberi nutrisi yang sihat dan lengkap pada kulit

Tapi kunci utama adalah SABAR. Kalau tak sabar ummi nak mintak maaf banyak-banyak..uolls takkan dapat jaminan kepuasan dengan hasilnya kalau tak letakkan sabar jadi no 1. Nak sabar lama mana? Dengan ummi, uolls kena sabar sekurang-kurnagnya 3 bulan dengan syarat lagi, ikut ape yang ummi ajar. Cewaaah gitu.

OK biasanya yang nk sangat kulit cerah gebu ni adalah golongan muda. Jadi ada 2 product yang ummi kategorikan sebagai pakej jimat untuk bantu uolls dapatkan kulit cerah. 2 product ni memang product jaminan kualiti dan diuji secara klinikal dengan keberkesannya dengan motto SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN dan SENTIASA MESRA ALAM

Ummi nak highlight yang mesra alam tu. Kita ni dijadikan dari tanah..sebetulnya kita lebih dekat dengan sumber semulajdi berbanding sumber kimia yang dicipta di makmal.

Apa productnya? Dibawakan khas oleh Shaklee
  • Pencuci muka Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite 
  • Vitamin C Sustain Released. 
Ini je? Boleh cerah ke? Haippp ingat pesan ummi..SABAR. Guna dulu 2 ni lepas ni kalau nak tambah lagi rangkaian Nutriwhite yang lain terpulang. Yang penting uolls guna 2 ni dengan konsisten, follow segala consultation ummi dan at the end ummi boleh bagi jaminan uolls akan puas hati. 

Apa buktinya product ni selamat? Untuk pengetahuan uolss, innovation Shaklee sudah bermula sejak 101 tahun yang lalu. Haa uolls pun belum wujud lagi kat alam ni. SETIAP bahan yg digunakan SEMUANYA tested, bukannya main amik dan proses ja tau.




Apa kelebihan pencuci muka Gentle Deep Foaming Cleanser?

Yang utama mestilah kandungannya. Semuanya dari bahan-bahan botani terpilih dari seluruh dunia yang dikaji keberkesanannya. Kalau pakai pun kita akan rasa light dan lembut je memang rasa macam semulajadi. Dan of coz tidak akan timbul penggelupasan sebab takde bahan kimia merbahaya. 



Berapa harga 1 tiub ni? 

1 tiub yang jimat hampir setahun ni hanya berharga RM119. Tiub yang besar tapi hanya pakai sedikit sahaja sebab ianya pekat, memang sangat berbaloi dan jimat. Seolah-olah uolls hanya belanjakan sebanyak 30sen je sehari untuk cuci muka 2x sehari. 



[sumber: vitaminhoney.blogspot.my]

OK product yang kedua untuk kulit cerah dan bersih adalah Vitamin C Sustain Released. 


Vitamin C memang terkenal sebagai vitamin untuk cerahkan kulit dan kulit cantik. Cukup vitamin C dalam badan insyaaAllah boleh lindngi kulit dari serangan radikal bebas yang boleh merosakkan kulit. Jadi bukan kulit je sihat tapi mampu mencerahkan. 

1 botol RM92 mempunyai 180 biji. Nak cerah wajib ambil Vitamin C. Istimewa vitamin C shaklee yang sangat berbeza dengan vitamin C yang lain di pasaran adalah kerana ianya diekstrak dr ekstrak jagung, ditambah dengan bioflavanoid untuk meningkatkan penyerapan vitamin c di dalam badan dan juga mengandungi teknologi sustain released yang mana pelepasan vitamin C ke dalam badan dilakukan secara berperingkat (100mg setiap 1 jam). Jadi pasti berkesan la. 






Macam mana nak dapatkan kedua product ni? Boleh hubungi ummi di talian berikut 

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan


Labels

VIVIX (50) ESP (47) shaklee (47) Vitamin C (36) nurhusna (33) Bcomplex (28) Vitamin E (28) ALFALFA (26) Omega Guard (26) Ostematrix (25) hobby (23) Tips Kesihatan (21) Ahli SHAKLEE (20) me (19) VITALEA (18) Zink (18) GLA (17) Kelebihan Ahli Shaklee (16) recipes n food (16) TIPS KURUS (15) makan-makan (15) sew (15) suka-suki (14) COLLAGEN (13) contest (13) Kelebihan Bisness Shaklee (12) mealshake (12) Cara Daftar Ahli SHAKLEE (11) Jerawat (11) Resepi (11) nasihat (11) tips kecantikan (11) Detoks (10) motivasi (10) ww (10) Carotomax (9) Garlic (9) Kanser (9) PROMOSI BULANAN (9) breastfeeding tips (9) parenting (9) COQ10 (8) Cinch Shake (8) Herb Lax (8) Lecithin (8) Tips kesuburan (8) anak (8) tazkirah (8) Parut (7) Set Berpantang (7) Set Bersalin SHAKLEE (7) Set Detox (7) Tips Penyusuan Susu Ibu (7) Ilmu Vitamin (6) Set Kulit Cantik (6) Tips Kehamilan (6) Tips Parenting (6) Tips Pemakanan Anak (6) Vitamin Turunkan Kolestrol (6) holiday (6) pregnancy (6) sweet home (6) Cabaran Blog (5) Cinch Energy Tea (5) Jeragat (5) Kencing Manis (5) Kolestrol Tinggi (5) Letih (5) NUTRIFERON (5) Set Kuruskan Badan (5) Set NutriWhite (5) Tips Bisnes (5) baby quilt (5) breastfeeding (5) impian (5) Amalan Rohani (4) Berhenti Rokok (4) Chewable C (4) Diabetes (4) Event SHAKLEE (4) Gemuk (4) Ilmu Kesihatan (4) JHT (4) Kulit Gelap dan Kusam (4) NutriWhite Shaklee (4) Parasit Detox (4) Peppermint Ginger (4) Performance Drink (4) Set Mighty 3 Gems (4) Set Puasa (4) Set Vitamin Kulit (4) Testimoni SHAKLEE (4) Tips Anak Pintar (4) buku (4) craft (4) deco (4) giveaway (4) ilmu (4) omega (4) pesanan (4) vitamin kesuburan (4) 7 Sebab (3) Basic H (3) Blog Challenge (3) Cyst (3) Haid Tidak Teratur (3) Kulit Berminyak (3) Nutrisi Ibu Hamil (3) Pengedar SHAKLEE Kuantan dan Kemaman (3) Sakit Lutut (3) Sakit Sendi (3) Set Ibu Menyusu Shaklee (3) Set Jerawat Kronik (3) Set Perut Kempis (3) Set Vitamin Ibu Hamil (3) Set Vitamin Suami Isteri (3) Sewing (3) Tips Bersalin (3) Tips Kewangan (3) Tips Sihat Semasa Hamil (3) anniversary (3) birthday (3) blog (3) ramadhan (3) raya (3) rumah (3) solid food (3) teladan (3) vitamin (3) vitamin HB LOW (3) Anak Enggan Makan (2) Asma/Asthma (2) Batuk Berkahak (2) Bau Badan (2) Bengkak Susu (2) Cara Order Product Shaklee (2) Chickenpox/Cacar Air (2) Darah Tinggi (2) Dish Wash (2) Eczema (2) Eye Bag (2) Eye Treatment Enfuselle (2) GASTRIK (2) Get Clean Fresh Laundry (2) Heartburn/Pedih Ulu Hati (2) Jana Income Dari Rumah (2) Kahak (2) Kedut Penuaan (2) Kulit Kering Bersisik (2) Lenguh Badan (2) Letih Ketika Hamil (2) Loya Hamil (2) Mata Rabun (2) Penat Badan (2) Perut Buncit (2) Phytocol-ST (2) Pori Terbuka (2) Psoriasis (2) Resepi Masker (2) SKIN CARE SET (2) Sakit Pinggang (2) Sejarah Shaklee (2) Selulit (2) Sembelit Ketika Pantang (2) Senggugut (2) Set Badan Letih (2) Set Ibu Menyusu Premium (2) Set Rambut Gugur (2) Set Sakit Sendi (2) Set Tingkatkan Metabolisme (2) Set Vitamin Antioksidan (2) Set Vitamin Menyusu (2) Stretch Mark (2) Susu Badan Kurang (2) Tempat Makan Best (2) Tips Kejayaan (2) Tips Rawat Chickenpox (2) Tips Rumahtangga (2) Travel (2) Tumit Kaki Pecah dan Kasar (2) friends (2) gadjet (2) kenangan (2) kesihatan (2) lelaki dan perempuan (2) toys (2) Alergik (1) Amal Bakti (1) Anak Mudah Lupa (1) Anak Sembelit (1) Angin Dalam Badan (1) Badan Lesu (1) Badan Tinggi (1) Batu Karang (1) Bayi Pra Matang (1) Bell's Palsy (1) Bertenaga dan Sexy (1) Bina Otot (1) Blackhead (1) Buah Pinggang Rosak (1) Buasir (1) Cara Tentukan Waktu Subur (1) Contact (1) Cramp Kaki (1) DTX Complex (1) Dark Circles (1) Demam Denggi (1) Diabetes Semasa Hamil (1) Door Gift Kahwin (1) Eat Clean (1) Ekzema (1) Gemuk Lepas Bersalin (1) Glaucoma (1) Gout (1) Gusi Berdarah (1) Hamper Hadiah (1) Herbal Blend (1) Hilang Mengantuk (1) Hypotiriod (1) Isu Shaklee (1) Jaundis (1) Kasut Sekolah Putih (1) Katarak (1) Kayap (1) Keguguran (1) Kejang Kaki (1) Kelebihan Air Kelapa (1) Keloid (1) Kencing Berdarah (1) Keputihan (1) Ketumbuhan (1) Kulit Kusam (1) Kulit Sensitif (1) Kurang Berat (1) Kurang Selera Makan (1) Masalah uban di usia muda (1) Mata Silau (1) Mati Pucuk (1) Menopause (1) Menu Berpantang (1) Migrain (1) Minor Stroke (1) Motivasi Suami Isteri (1) Ostemtarix (1) Overnight Renewal Whitening Cream (1) PCOS (1) Pengedar SHAKLEE JOHOR (1) Pengedar SHAKLEE Kedah (1) Pengedar SHAKLEE Kuala Lumpur dan Selangor (1) Pengedar SHAKLEE Melaka (1) Pengedar SHAKLEE Negeri Sembilan (1) Pengedar SHAKLEE Perak (1) Pengedar SHAKLEE Terengganu (1) Penjagaan Bayi (1) Pori Besar (1) Rabun (1) Rabun Malam (1) Rambut Bercabang (1) Rambut Gugur (1) Rambut Kering (1) Replenishing Conditioner (1) Resdung (1) Resepi Cinch Shake (1) Resepi Makanan Laut (1) Revitalizing Shampoo (1) SET J1 J2 (1) SLE (1) Sakit Belakang (1) Sambal Rangup (1) Selsema (1) Sembelit (1) Sembelit Ketika Hamil (1) Serunding Compact (1) Set Asthma (1) Set Enfuselle Kulit Berminyak (1) Set Enfuselle Kulit Kering (1) Set Haji/Umrah (1) Set Ibu Hamil (1) Set Jeragat (1) Set Kesuburan Wanita (1) Set Menyusu (1) Set Parut (1) Set Payudara Anjal (1) Set Pembedahan (1) Set Pencuci (1) Set Resdung (1) Set Sahur (1) Set Tambah Berat Badan (1) Set Vitamin Darah Tinggi (1) Set Vitamin Kecilkan Pori Wajah (1) Set Vitamin Kesuburan Lelaki (1) Set Vitamin Lelaki (1) Set Vitamin Muda (1) Set Vitamin Selepas Pembedahan Tulang (1) Set Vitamin Selulit (1) Set Vitamin Untuk Pelajar (1) Set ibu Menyusu Bajet (1) Shak (1) Shaklee Effect (1) Shaklee Go Online (1) Shaklee distributor (1) Sijl Halal Shaklee (1) Slip Disc (1) Soft Fabric Concentrate (1) Sukar Hamil (1) Tambah Berat Badan (1) Tibi (1) Tips Dapur (1) Tips Deco (1) Tips Penjagaan Anak (1) Tips Penjagaan Bayi Pramatang (1) Tonsil Bengkak (1) Turun Berat Badan (1) VITAMIN CERGAS (1) Vitalea For Kids (1) Vitamin Berpantang (1) Whitehead (1) YES Program (1) beli online (1) family (1) great weekend (1) iium educare (1) jualan (1) kecantikan (1) kerja (1) kewangan (1) majalah (1) marshmellow (1) open for order (1) petua (1) quilling art (1) shjavascript:void(0);aklee (1) solid foods (1) taska (1) tip (1) tips (1) tutorial DSLR (1) wedding (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Nurul Aziyana 2014 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.