Thursday, July 10, 2014

Bersemangat untuk Kurus Sebelum Raya Dengan Mengamalkan Tips Diet Mudah dan Rahsia Tingkatkan Metabolisme Di bulan Puasa

Ramai yg undergo proses kuruskan badan sebelum raya ya...eh eh malu nak mengaku? jangan begitu, pengakuan anda boleh mengundang support dari keluarga terdekat dan rakan-rakan. Bukan ke semangat tu. Tapi apepun pastikan program kuruskan badan anda berlangsung dalam keadaan yang sihat dan tidak mendatangkan kemudaratan di kemudian hari. Jangan terlalu obses untuk kurus sehingga mengabaikan keperluan badan untuk menjalankan fungsi-fungsinya. Kurus dan sihat, itu tujuan utama.


Jadi bagaimana nk capai misi kurus sebelum raya dengan cara selamat dan berkesan? Entry kali ini akan berkongsi beberapa perkara menarik untuk meneruskan program kurus sebelum raya iaitu 

" 8 Tips Diet Mudah Untuk Bersahur"
" 5 Vitamin yang Membantu Untuk Kurus"
" Cara makan Vitamin Kurus Shaklee "
" Rahsia Tingkatkan Metabolisme Di bulan Puasa" 

Sebelum saya terangkan secara details, ada baiknya saya tunjukkan 8 tips diet ketika bersahur yang dikongsikan oleh Kevin Zahri 


Nampak di situ, jangan sesekali skip sahur. Sahur ni ibarat breakfast la untuk kita. Program kurus tidak akan menjadi kalau anda skip breakfast atau sahur di bulan puasa. Bagaimana untuk dapatkan keperluan protin yang paling mudah dan senang? Tak sempat bangun sahur atau terlewat bangun sahur sekalipun, ada kena dapatkan sesuatu untuk bekalan tenaga seharian.. haaaa ini yg saya nak cerita.

 5 Vitamin yang Membantu Untuk Kurus


Antara bekalan vitamin untuk kurus yang boleh diambil ketika puasa adalah 
  • Lecithin - bakar dan pecahkan lemak/kolestrol
  • Herb lax - detox usus buang toksik di usus
  • Alfalfa - detox badan/ serap lemak untuk dibuang
  • Cinch Shake - inchloss/ bina otot dan elak kulit menggeleber/ 24gm protin
  • Cinch Energy Tea - beri tenaga extra dan tingkatkan metabolisme

Cara makan Vitamin Kurus Shaklee

Waah banyaknya vitamin..ok ke makan time puasa ni? 
Jawapannya ok kalau ikut cara makan yang betul bagi semua vitamin tersebut. Memandangkan kita telah pun mengalami proses detox semujadi dengan berpuasa, herb lax boleh diambil 2x seminggu sahaja iaitu Sabtu dan Ahad sebanyak 4 biji sebelum tidur. 

Lecithin dan Alfalfa boleh diambil 3 biji selepas sahur dan 3 biji selepas berbuka

Untuk bersahur, amalkan makan cinch Shake yang boleh dicampur dengan Performance Drink
Rujuk resepi bikin terliur untuk Cinch Shake di sini. 

Cinch Energy tea juga boleh diambil dengan mencampurkan 1 sacet  bersama 3 sudu Performance Drink dan tambahkan sedikit madu untuk rasa yg lebih sedap. Boleh diambil selepas berbuka untuk kesegaran menunaikan solat terawikh dan workout sebelah malam. Untuk workout ringan, boleh amalkan buat kerja-kerja rumah. Boleh juga bersenam menggunakan treadmill atau keluar bermain badminton.  Cinch Tea jug aboleh diambil selepas sahur untuk memastikan kecegasan sepanjang hari.

Rahsia Tingkatkan Metabolisme Di bulan PuasaMungkin ada yang berkata, macam mana nk tingkatkan metabolisme kalau dah puasa. Apa kaitan metabolisme dengan puasa? Metabolisme adalah proses penukaran makanan yang kita makan kepada tenaga.  Semasa berpuasa metabolisme badan akan menurun kerana kita kurang makan. Jadi bagaimana nak pastikan metabolisme tinggi supaya proses penurunan berat badan boleh berlangsung dengan lebih efisien ketika puasa? 

Jawapannya ada dalam Cinch Energy Tea Mix. Antara kandungan yg terdapat dapan CInch energy Tea adalah Taurine. Apa tujuan Taurine? Boleh klik gambar di bawah untuk lebih jelasTeh Hijau juga mampu untuk meningkatkan kadar metabolisme badan. Ramuan cinch Tea juga mengandungi Teh Hijau yg juga bertindak sebagai antioksida yg bagus. 


Jadi kenapa tidak berani untuk meneruskan misi bersama Shaklee kerana ia menyediakan semua yg diperlukan untuk menurunkan berat badan dengan cara selamat dan berkesan jika diambil dengan cara yang betul. 

Jika anda PERLU KURUS SEBELUM RAYA DAN SELAMA-LAMANYA, dont wait! Lagi 3 minggu insyaaAllah berat akan turun, inchi akan berkurang..dengan syarat bertindak sekarang dan mulakan program diet bersama Shaklee sekarang. 

=================================
BAGAIMANA NK ORDER SET KURUS SHAKLEE?
=================================
Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan. Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee


Bagi yg tidak memliki kedua card tersebut, boleh hubungi saya di talian berikut. Setelah pembelian dibuat, jangan lupa untuk hubungi saya bagi mendapatkan konsultasi exclusive hanya untuk pelanggan saya 

Nurul Aziyana (ID 886587) - Pengedar Shaklee Kuantan, Pahang
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM


Nak dapatkan penjimatan sehingga 25%? 
Join ahli Shaklee dan duit poket bakal dijimatkan
No comments: