Tuesday, December 31, 2013

GLA Complex dan CoqHealth: Cara cepat hamil bagi pasangan 30an

Umur sudah meningkat tapi masih belum dikurniakan anak. Atau teringin untuk mendapatkan ank lagi setelah umur mencecah 35 tahun. Macam-macam cara telah diusahakan. Macam2 ikhtiar namun masih belum menampakkan hasilnya. Bagaimana cara cepat hamil untuk mereka dalam golongan yang berumur 30an ini?


Salah satu cara adalah dengan GLA dan COQHEALTH PLUS dari SHAKLEE. Bagaimana keduanya boleh membantu pasangan 30an berpeluang untuk hamil?

GLA Shaklee atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi untuk menstabilkan hormon dan meningkatkan kesuburan dengan cara memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari. Kebaikan GLA lebih memberi faedah kepada mereka yang mengalami haid tidak teratur atau PCOS kerana fungsinya untuk menstabilkan hormon seterusnya memperbaiki semula kitaran haid. Berikut adalah kelebihan GLA untuk membantu wanita untuk hamil 

  • Membantu meningkatkan kesuburan dengan menguatkan plasenta, membantu meningkatkan  mukus serviks iaitu bertindak sebagai pelincir dan meningkatkan lapisan rahim yang merupakan persekitaran untuk menggalakkan persenyawaan telur disenyawakan dan seterusnya perkembangan embrio. 
  • Mengurangkan keradangan yang boleh menyekat persenyawaan telur dan sperma, yang boleh menghalang kehamilan. Keradangan boleh menyebabkan tersumbat (endometriosis sebagai contoh). 
  • Membantu meningkatkan mukus serviks dan menguatkan fungsi rahim. Ia  membantu menyediakan plasenta untuk kehamilan dan memanjangkan hayat sperma dalam sistem pembiakan. 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kegunaan dan kelebihan GLA, boleh rujuk entri di bawah.


Bagaimana pula dengan COQHEALTH PLUS SHAKLEE? 

Kita semua tahu peluang untuk  mengandung bagi wanita menurun selepas kira-kira 30 tahun. Ada beberapa sebab kenapa ianya terjadi. Salah satu punca utama adalah kerana kromosom dari telur wanita yang berusia cenderung untuk rosak berbanding dari kromosom dalam telur wanita muda. Bila umur meningkat, tenaga dalam sel juga berkurang. Penghasilan tenaga oleh mitokondria menjadi berkurangan. Perkembngan embrio yang normal memerlukan banyak tenaga. Jika tiada tenaga tiada fungsi sel badan akan berlaku. Jadi bagaimana mitokondria nak hasilkan tenaga? Di sini fungsi COQHEALTHPLUS yang kaya dengan COQ10. Mitokondria memerlukan COQ10 untuk menghasilkan tenaga dengan cara menghasilkan ATP. Tenaga (ATP) yang dihasilkan mitokondria ini adalah sangat penting untuk berlakunya kehamilan. 


Untuk Suami pula, COQHEALTH PLUS membantu dengan cara menjaga dan melindungi sperma dari berubah bentuk atau rosak terutama akibat dari radikal bebas dan amalan merokok. Bentuk sperma yang tidak betul tidak boleh berenang dengan cekap untuk senyawakan sel telur. Sama juga seperti sel telur, sel sperma juga perlu cukup bertenaga untuk berenang ke arah telur. COQHEALTH membantu untuk memberikan sumber tenaga kepada sel sperma.

Baca lanjut mengenai COQHEALTH PLUS untuk kesuburan di link berikut:
Ramai yang berjaya hamil dengan set kesuburan SHAKLEE. Untuk dapatkan SET SUBUR SHAKLEE GLA dan COQHEALTH hubungi saya di talian berikut: 

Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM1 comment:

seri nian said...

mula2 dulu seram nak makan gla, kang hamil dekat sgt. bila dah makan syok la plak, kulit mcm moist je