Thursday, October 2, 2014

Bukti Kajian Saintifik Resveratrol Menghalang Kanser Merebak

Terlepas mengikuti entry saya mengenai cara memulihkan DNA yang rosak /abnormal yang menyebabkan Kanser? Janga risau, boleh baca dengan klik LINK INI . Saya sarankan entri tersebut dibaca terlebih dahulu sebelum membaca entry mengenai bukti kajian saintifik mengenai kandungan resveratrol yang menghalang kanser dari terus merebak. Apakah yang boleh membantu untuk tambahbaik kesihatan mereka yang mengidap kanser?


 Apa pulak resveratrol ni? 

Resveratrol ni adalah satu sebatian semulajadi yang ada dalam sesetengah tumbuhan , buah-buahan , biji , anggur, anggur dan produk yang diperolehi seperti wain merah. Resveratrol mempunyai polifenolik dan aktiviti antioksidan yang mana telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. 

Di samping itu, ada penyelidikan makmal telah mendapati bahawa resveratrol melawan penuaan selular. Kajian ini juga mendapati bahawa resveratrol mengaktifkan pengawal selia genetik laluan panjang umur selular, yang mungkin mempunyai kesan positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan metabolisme.

Tapi yang PALING ISTIMEWANYA vivix ni, ianya bukan setakat kaya dengan resveratrol tapi 10x lebih berkuasa daripada resveratrol. So boleh imagine la kenapa ramai pengguna memberi feedback yang positif apabila mengambil VIVIX sebagai makanan tambahan. Ok balik kepada tajuk mengenai bukti kajian saintifk resveratrol menghalang dan mencegah kanser dari terus merebak. Kanser ni cepat merebak. Ada yang mengambil masa 3 4 bulan sahaja hingga sampai ke stage 4 selepas diagnos. Ada pula yang semakin teruk lepas buat rawatan kemoterapi. Dan ada juga yang tidak berjaya dalam rawatan dan akhirnya meninggal. Namun begitu dianggarkan 40% kanser boleh dielakkan. Dengan cara apa? 
  •             Elakkan produk tembakau, asap rokok basi dan alkohol
  •             Capai dan kekalkan berat badan ideal
  •             Bersenam selalu
  •             Makan lebih buah-buahan, sayur-sayuran dan bijiran penuh
  •             Ambil langkah keselamatan apabila berada di bawah matahari dan periksa kulit untuk apa-apa perubahan
  •             Kurangkan pendedahan terhadap bahan karsinogen
Satu lagi cara tentulah dengan memilih supplement kesihatan dengan bijak. Supplement membantu dalam mencegah dan menghalang dari sakit. Jangan gadaikan tubuh badan dengan sesuatu yang murah tapi hakikatnya memberi racun kepada badan. Penting untuk menilai kualiti berbanding harga kerana badan berhak mendapat yang terbaik dengan supplement dan makanan tambahan yang terbaik.

Shaklee menyediakan supplement dan makanan tambahan yang terbukti berkesan dan terbukti selamat. Setiap vitamin Shaklee dihasilkan dengan kajian demi kajian untuk mendapat kualiti yang terbaik. Antara bukti kajian saintifik VIVIX dalam membantu pencegahan penyakit kanser adalah
Bukti-butki kajian ini banyak menyokong bahawa kandungan resveratrol dalam VIVIX memberi kesan yang lebih baik dalam mencegah dan menghalang sel kanser dari terus merebak. 
Dianggarkan kos rawatan hospital untuk kanser adalah dalam lingkungan RM5-150K. Sanggupkah untuk membayar harga tersebut waktu itu? Cegah sekarang sebelum terlambat. 

Jika ingin mendapatkan VIVIX, klik button di bawah. Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee


Setelah pembelian dibuat, jangan lupa untuk hubungi saya bagi mendapatkan konsultasi exclusive hanya untuk pelanggan saya 

Nurul Aziyana (ID 886587) - Pengedar Shaklee Kuantan, Pahang
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM


No comments: